ISSN 2457 - 3973

Mobilizare în șantierul noii creșe din cartierul Văleni

Lucrările de construire a noii creșe din cartierul Văleni, obiectiv finanțat de Compania Națională de Investiții, sunt în plină desfășurare în această perioadă. Cea mai mare parte a lucrărilor pe care constructorul le mai are de executat la cele 3 corpuri ale clădirii sunt la interior: montarea instalației de ventilare, a instalațiilor electrice și a echipamentelor sanitare. La exterior, mai sunt de finalizat lucrările de aplicare a vopselei decorative, de amenajare a trotuarelor din zonă, a gardului de împrejmuire și a parcării. De asemenea, săptămâna viitoare va fi finalizată montarea tâmplăriei la ferestrele și ușile exterioare.

Obiectivul de investiții „Construire, echipare și operaționalizare Creșă mică 40 locuri din municipiul Piatra Neamț, strada Lunca Bistriței” are o valoare de 11.886.810,72 lei, lucrarea fiind finanțată din bugetul Ministerului Dezvoltării și derulată prin Compania Națională de Investiții (CNI). Creșa de la Văleni este al doilea obiectiv de acest gen construit în oraș, după creșa de lângă Sala Polivalentă. Creșa medie de pe strada Mihai Viteazu are o capacitate de 70 de locuri, a fost deja recepționată și se află în curs de obținere a avizelor de funcționare din partea instituțiilor abilitate (DSP, ISU).

„Am finalizat recent prima creșă construită în Piatra-Neamț după mai bine de 20 de ani, cea de 70 de locuri de pe strada Mihai Viteazu. Se lucrează și la cea de-a doua, construită prin același program național, în Văleni. Cele două creșe au fost răspunsul nostru, ca administrație, la cererea crescută de locuri în creșe din Piatra-Neamț, iar partea cea mai dificilă a fost găsirea terenurilor pentru cele două construcții. Primii pași în viață sunt cei mai importanți și mi-am dorit să vin în sprijinul tinerelor familii cu proiecte prin care să extindem infrastructura și serviciile de educație timpurie din Piatra-Neamț”, a declarat Andrei Carabelea, primarul Municipiului Piatra-Neamț.

Creşa Văleni

Articolul anterior

Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ anunţă premiera spectacolului „Trei surori”

Articolul următor

EXCLUSIV Iată „eligibilii” PSD Neamţ la parlamentare! Surprize de proporţii pe liste!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *