ISSN 2457 - 3973

Zece ani de Rotary Club Piatra-Neamț 2005

 

Miercuri, 21 octombrie, Rotary Club Piatra-Neamț 2005 a sărbătorit 10 ani de la înființare. În cadrul unei ceremonii festive au fost prezentate proiectele clubului în sprijinul comunității, desfășurate pe parcursul celor 10 ani.

Au fost alături prieteni rotarieni din alte cluburi din țară precum și Asistentul Guvernator al Districtului 2241, Dorinel Modreanu. De asemenea au fost prezenți beneficiarii unuor proiecte realizate de Clubul Rotary Piatra-Neamț 2005 dar și oameni care sunt alături de spiritul rotarian, contribuind împreună la binele comunității.

Ciprian Istrate, președintele Rotary Club Piatra-Neamț 2005, a declarat în cadrul ceremoniei: ”Sunt 10 ani de cand acest clopot bate săptămânal anunțând deschiderea ședințelor noastre în care membrii clubului, oameni de afaceri, profesioniști în domeniile lor, realizează acte umanitare, încurajează standarde etice înalte în toate vocațiile și ajută la construirea bunăvoinței, ajutând comunitatea benevol.”

În 2005 ia fiinţă Clubul Rotary Piatra Neamt, cu un numar initial de 23 de membri, reprezentanți din diverse profesii și afaceri locale care şi-au unit eforturile pentru derularea de acţiuni şi proiecte, în plan social atât la nivelul Municipiului Piatra-Neamt cât şi pe întreg teritoriul judeţului.

În 2015 clubul reunește un număr de 24 de membri care se întâlnesc în fiecare miercuri de la orele 19:00 în sala de conferințe a Central Plaza Hotel din Piatra-Neamț.

Clubul a derulat de-a lungul timpului o serie de proiecte, toate în folosul comunității. Printre acestea se numără donațiile anuale care sunt făcute școlilor sau direct copiilor din centrele instituționalizate sau în grija unor asociații care au beneficiat din partea membrilor clubului de pachete cu dulciuri și fructe, jucării, obiecte de îmbrăcăminte, piese de mobilier dar și shoeboxes primite de la copiii din alte districte rotariene.

Rotary Piatra-Neamț s-a alăturat și chiar a inițiat proiecte culturale care să promoveze valorile și să încânte prin intermediul lor publicul avid de astfel de evenimente. Printre cele mai importante de acest gen se numără implicarea clubului în Festivalul de Teatru de la Piatra-Neamț , organizarea alături de Asociația Era a Serilor Culturale Rotary, Seara Victor Brauner, Salonul Trofiniadelor, Copii cântă pentru copii, Expozțtia Artmark, dar și Simpozionul Vasile Conta – Omul și opera.

Segmentul medical a avut de asemenea prioritate în activitatea rotariană. Au fost donate televizoare și lenjerii secției de pediatrie. Cu ajutorul unor cluburi din Marea Britanie și Belgia s-a făcut o donație importantă de mobilier și aparatură medicală Spitalului Județean Neamț dar și celui de Pneumoftiziologie din Bisericani.

Și nu s-au oprit aici. Rotarienii nemțeni au donat aparatură medicală secției de pediatrie din cadrul Spitalului Județean Neamț în valoare de peste 33.000 de dolari. La câteva zile după, Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc “Sfântul Dimitrie” Târgu Neamț a fost dotat cu un ecograf portabil nou, în valoare de 7000 de dolari.

Ajutorul acordat domeniului medical continua în aceste zile cu un proiect în care 4 cadre medicale specializate pe pediatrie pleaca în Marea Britanie pentru un schimb de experiență.

Profund marcați de tragedia care a lovit Nepalul în 2015, membrii Rotary Club Piatra-Neamț 2005 au încercat să ofere ajutor și în afara comunității lor. Au realizat o adevarată strângere de fonduri reușind să trimită celor în nevoie corturi, pături și veselă însumând 4600 de euro dar și ajutor financiar în valoare de 2700 de euro.

„Sunt onorat să fac parte dintr-o organizație mondială, atât de puternică, care are peste 1 200 000  de membri și peste 110 ani de tradiție  în activități de ajutorare a comunității, a celor aflați în nevoie. Faptul că rotarienii sunt răspândiți în toată lumea face să putem colabora la diverse proiecte pentru a realiza lucruri mărețe. Cel mai important este că acest club îți oferă șansa să poți ajuta. Nu întâmplător motto-ul Districtului nostru este anul acesta: Be a gift to the world!” a declarat rotarianul Adrian Laza, inițiator al proiectului Ajutor pentru Nepal!

O serie de acțiuni de reprezentare realizante prin intermediul vizitelor și înfrățirilor au dus și duc în continuare la proiecte comune alături de cluburi din alte districte. Menționăm aici vizite ale cluburilor din Belgia, Marea Britanie, Israel (RC Kishon-club infratit), Ucraina (RC Cernauti- club infratit), Grecia (RC Attica West Atena– club infrățit) și Republica Moldova.

Clubul Rotary Piatra-Neamt 2005 constituie o parte activă a societății civile, dorind ca, prin calitatea membrilor și puterea exemplului să contribuie la dezvoltarea și progresul social.

Articolul anterior

Liviu Bumbu (senator UNPR Neamț): Ce vrea, de fapt, Rusia?

Articolul următor

Organizațiile PRM din zona Roman au trecut la UNPR

Un comentariu

  • Rotary (international) se „subordoneaza” Clubului de la Roma.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular