Week-end de foc pentru pompierii ISU Neamț

Week-end de foc pentru pompierii ISU Neamț

Misiuni de stingere incendii

Sâmbătă, 09.12.2017, la ora 12:58, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fân în comuna Grumăzeşti, sat Topoliţa. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ.

În urma evenimentului au ars cca. 1000 snopi de coceni şi cca. 500 kg fân.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.

Sâmbătă, 09.12.2017, la ora 21:58, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un tomberon de deşeuri în oraşul Tîrgu Neamţ, str. Cuza Vodă. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ.

În urma evenimentului au ars cca. 200 kg deşeuri.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii închise”.

Sâmbătă, 09.12.2017, la ora 23:04, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la acoperişul unei hale de depozitare, aparţinând unui operator economic, în municipiul Piatra Neamţ, str. Ion Păun Pincio. La locul indicat de apelant s-au deplasat patru echipaje de pompieri militari cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ.

În urma evenimentului au ars 100 mp şarpantă din lemn cu învelitoare din tablă şi cca. 15 ml iluminator din policarbonat. Intervenţia pentru lichidarea incendiului a durat aproximativ două ore.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,mod de operare greşit al unui arzător cu flacără”.

Duminică, 10.12.2017, la ora 17:13, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un tomberon de deşeuri în municipiul Piatra Neamţ, str. Progresului. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ.

În urma evenimentului a ars un tomberon din PVC.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Noaptea trecută, la ora 02:44, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un coş de evacuare a fumului în comuna Pânceşti, sat Ciurea. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului şi din interiorul sobei de încălzire.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coş de evacuare a fumului necurăţat”.

 

Accident rutier cu o persoană încarcerată

Duminică, 10.12.2017, la ora 08:21, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui accident rutier cu o persoană încarcerată, pe DJ156A Roznov-Doina(intersecţia zona Papuc). La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD(TIM) de terapie intensivă mobilă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ. Forţele sosite la locul evenimentului au constatat că conducătorul auto al autoturismului era prins între fiarele autoturismului distrus. S-a intervenit pentru descarcerarea bărbatului de 29 de ani, care a fost preluat de echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă cu stop cardio respirator, în curs de resuscitare, şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ.

 

Misiune de asanare muniție neexplodată

Sâmbătă, 09.12.2017, la ora 14:16, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în satul Cârlig, comuna Dulceşti, a fost descoperit un element de muniţie neexplodat, de către un bărbat, în vârstă de 61 ani, în timp ce desfăşura lucrări gospodăreşti. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care a ridicat o lovitură de aruncător cal. 52 mm, provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

 

Asigurare măsuri PSI

Sâmbătă, 09.12.2017, la ora 20:02, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că de la un tablou electric se simte miros de fum în municipiul Piatra Neamţ, str. 1 Decembrie 1918. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ.

Forţele deplasate la locul evenimentului au asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor până la sosirea echipei de intervenţie a operatorului de energie electrică.

 

Misiune degajare autoturism căzut în albia râului Almaş

Duminică, 10.12.2017, la ora 08:24, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că un autoturism a căzut în albia râului Almaş pe raza satului Almaş, comuna Gârcina. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu un autocamion de intervenţie din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ.

Forţele deplasate la locul evenimentului au intervenit pentru degajarea autoturismului căzut în albia râului Almaş cu ajutorul cabestanului din dotarea autocamionului de intervenţie şi cu sprijinul unui buldoexcavator de la Primăria Dobreni.

 

Misiune de deblocare ușă apartament

Duminică, 10.12.2017, la ora 09:03, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112”  despre faptul că o bătrână nu răspunde la uşă în mun. Roman, B-dul Roman Muşat. La adresa indicată de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri salvatori cu o autospecială de stingere şi un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. S-a intervenit imediat prin forţarea uşii de la intrarea în apartament, în interior fiind găsită căzută o bătrână, în vârstă de 74 ani, care a fost preluată de echipajul SMURD şi transportată la spital.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.