Vasile PANAITE este oficial prefectul de Neamţ! Miercuri a fost învestit în funcţie!

Vasile PANAITE este oficial prefectul de Neamţ! Miercuri a fost învestit în funcţie!

Vasile Panaite a fost învestit, miercuri, în funcţia de prefect al judeţului Neamţ, după ce a fost numit, joia trecută, în această funcţie, prin hotărâre de Guvern.

La eveniment a fost prezent, din partea Ministerului Afacerilor Interne, Teodor Iulian Gheorghe, directorul general al Direcției pentru relația cu Prefecturile.

”Vă urez bun venit în rândul înalţilor funcţionari publici, sport în activitate, echilibru. Aş vrea să ştiu că în judeţul Neamţ se vor respecta şi monitoriza legile în favoarea cetăţenilor din judeţul Neamţ”, a declarat Iulian Gheorghe.

”Sunt bucuros să văd şefii serviciilor deconcentrate, primarilor nemţeni. Mă gândeam că până mai ieri vă spuneam domnule primar, astăzi vă spun domnule prefect. Aşa se schimbă vremurile. Funcţia de prefect este apolitică dar ne ascundem după deget pentru că de fapt este politic. Prefectul duce la îndeplinire programul guvernului. Şi şefii serviciilor deconcentrate vor fi asimilaţi funcţiei de subsecretar de stat, aşa cum vorbeam ieri cu doamna vicepremier Sevil Shhaideh. Doar cu oamenii guvernului poţi pune în aplicare programul guvernului. Avem multe de schimbat în legi care au fost croite cândva dar nu mai corespund zilelor noastre. Aceasta este misiunea Guvernului şi a Parlamentului, de a avea o lege a administraţiei publice locale care să ne ajute să facem administraţie. Am încredere că va avea un mandat de prefect aşa cum ne aşteptăm cu toţii iar dumneavoastră, cei cu experienţă puteţi să îl sprijiniţi pentru a avea un mandat prolific în fruntea Prefecturii”, a declarat Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Noul prefect a declarat că instituţia pe care o conduce va fi transparentă în ceea ce priveşte luarea deciziilor şi a cerut acelaşi lucru şi directorilor instituţiilor deconcentrate.

”În primul rând vreau să mulţumesc Guvernului României, premierului Sorin Grindeanu, pentru încrederea acordată şi vreau să asigur pe toata lumea că voi face tot ce îmi stă în putere să fiu garantul respectării legilor în judeţul Neamţ, să sprijinim cu toţii implementarea programului de guvernare. Am fost, sunt şi voi fi un om de echipă şi de aceea contez pe sprijinul dumneavoastră aşa cum şi dumneavoastră puteţi conta pe toată deschiderea şi sprijinul meu. Nu în ultimul rând, pentru că astăzi este o zi specială pentru mass-media, aş vrea să le transmit jurnaliştilor un sincer „La mulţi ani”. Uşa mea, ca prefect, va fi mereu deschisă tuturor. Vă asigur de toată transparenţa Instituţiei Prefectului şi îi rog pe toţi şefii de instituţii deconcentrate să aibă o transparenţă maximă a instituţiilor pe care le conduc pentru că cetăţenii au nevoie de informaţii, de o comunicare corectă şi eficientă”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Vasile Panaite a fost, începând cu anul 2004, primar al comunei Dragomireşti. La alegerile din 2016, acesta a câştigat mandatul de primar din partea PSD. La începutul săptămânii trecute, Vasile Panaite a demisionat din funcţia de primar iar joi a fost numit, prin hotărâre de Guvern, în funcţia de prefect, în locul Niculinei Dobrilă. 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.