Ursul de la Alexandru cel Bun a fost împuşcat pe şest?!

Ursul de la Alexandru cel Bun a fost împuşcat pe şest?!

O informație neoficială venită însă dintr-o sursă extrem de credibilă arată că ursul care vizita gospodăriile din comuna Alexandru cel Bun a fost împuşcat. Pentru această acțiune fusese emisă autorizație de către Direcția Silvică Neamț, instituție care a postat, timid şi tardiv, abia după ce rețelele de socializare erau pline de informații, două comunicate anemice, probabil copy-paste din vreun ordin de ministru. Şi cam atât!

Că ursul a fost împuşcat, n-a mai zis nimeni nici pâs. Că doar au fost sărbători pentru toți. Pentru toți însemnând autorități că oamenii din Alexandru cel Bun stau în continuare cu teama ca nu cumva să fie călcați iar de urs.

Dacă, totuşi, ursul a fost împuşcat se cuvin nişte explicații publice: era animalul bolnav? ce s-a întâmplat cu carnea? dar cu trofeul? era mascul sau femelă? avea pui? mai există vreun pericol în zonă?

Preconizam că în curând va apărea un comunicat de presă pe site-ul Direcției Silvice, tot pe şest, aşa cum a fost împuşcat şi ursul.

Despre ursul care terorizează zona Doamna nu avem nici o speranță că vom primi vreo informație. Sau o fi fost şi el împuşcat?….

Un comentariu la "Ursul de la Alexandru cel Bun a fost împuşcat pe şest?!"

  1. Viorel   27 decembrie 2016 la 17:53

    Cu o săptămana înainte de sărbătoarea Crăciunului, vizitele urșilor in gospodariile cetățenilor din Vadurele, comuna Alexandru cel Bun au devenit din ce in ce mai frecvente, aceștia coborând seara de seara, imediat dupa căderea întunericului in grădinile si curțile din apropierea pădurii. Personalul silvic a monitorizat îndeaproape alaturi de jandarmi situația din teren. A fost reclamata prezenta a doua sau chiar trei exemplare de urs care vizitau seara de seara zona. Dupa aprobarea primită de la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, ursul care a provocat pagube a fost extras.
    Dupa extragerea acestuia, vizitele nocturne in gospodariile cetățenilor din Vadurele au încetat.
    Personalul silvic va monitoriza in continuare eventuala revenire a urșilor in zona.

    Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.