Ursul care a atacat un om la Tașca poate fi omorât

Ursul care a atacat un om la Tașca poate fi omorât

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice a emis, vineri, avizul favorabil pentru omorârea ursului care duminica trecută a atacat și rănit grav un bătrân în satul Neagra, comuna Tașca.

Grațiela Gavrilescu a anunțat, la Piatra-Neamț, că interesul său ca ministru nu este de a ucide animalele sălbatice dar că de fiecare dată când oamenii vor fi în pericol va emite un astfel de ordin.

”Relația om-animal a fost o relație bună din toate timpurile dar omul a avut grijă și a protejat animalul și omul trebuie pus în siguranță. Am primit luni la minister tot raportul comisiei județene, are viza Gărzii de Mediu și a fost trimis la comisia de biodiveristate. Astăzi s-a semnat ordinul de intervenție și a fost transmis Fondului Cinegetic urmând să ajungă și la Direcția Silvică. La noi dosarele nu stau, sunt analizate în timp real și nu avem interes să omorâm urșii, vrem să protejăm și animalele și oamenii dar când viața omului este pusă în pericol, apelăm la această cotă de intervenție”, a declarat ministrul Gabriela Gavrilescu.

În județul Neamț, potrivit datelor Direcției Silvice, există un excedent de aproximativ 80 de urși.

Duminica trecută, un bătrân a fost atacat pe o făneață de un urs fiind rănit grav în zona capului. Omul a reușit să ajungă acasă iar familia a sunat la 112 fiind preluat de o ambulanță și transportat în stare gravă la spital.

Tot duminică, o femeie din Vaduri – Alexandru cel Bun a anunțat la 112 că în gospodăria sa a apărut, din nou, un urs. Jandarmii sosiți la fața locului nu au mai găsit animalul.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.