Urșii și mistreții au băgat spaima în locuitorii din Tarcău! Ședință de urgență la Prefectură!

Urșii și mistreții au băgat spaima în locuitorii din Tarcău! Ședință de urgență la Prefectură!

Ultima săptămână a fost una de coșmar pentru locuitorii din comuna Tarcău, în special din satele Brateș și Cazaci. Porcii mistreți dar și un urs au început să viziteze gospodăriile localnicilor și să creeze panică dar și pagube.

Ultimul incident a avut loc în noaptea de duminică spre luni atunci când un urs a intrat în curtea primăriei și a școlii, fiind alungat de paznic, după cum a declarat primarul comunei Tarcău, Iulian Găină.

A fost a treia ”vizită” a ursului în ultimele zile și din fericire nu a fost înregistrat niciun atac asupra omului.

Prefectul Vasile Panaite a convocat pentru marți o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a fi analizată situația de la Tarcău.

În urma ședinței, reprezentanții Agenției de Protecție a Mediului vor face o propunere către Ministerul Mediului fie de relocare, fie de extragere (împușcare) a ursului.

La fel s-a întâmplat în urmă cu aproape două luni atunci când un urs a atacat un localnic pe pășunea din satul Neagra – comuna Tașca. Atunci s-a luat decizia împușcării ursului dar animalul nu și-a mai făcut apariția în zonă.

Potrivit reprezentanților Direcției Silvice Neamț, populația de urși din județ este aproape dublă față de arealul pe care trebuie să îl aibă la dispoziție, în mod natural, un astfel de animal. S-a ajuns în această situație atât datorită înmulțirii peste medie a urșilor cât și a faptului că în ultimii ani nu au mai fost aprobate cote de urși de către Ministerul Mediului.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.