Urban a plantat 15.000 de flori în municipiul Piatra Neamț

Urban a plantat 15.000 de flori în municipiul Piatra Neamț

Municipalitatea pietreană, prin Compania Municipală de Investiții Urban SA, derulează în această perioadă lucrările de curățare și amenajare cu plante ornamentale a spațiilor verzi de pe raza întregului oraș.

Lucrările de amenajări florale sunt aproape încheiate, ele constând în plantarea a 15.000 de flori de sezon în toate sensurile giratorii, jardinierele și alveolele din municipiu, dar și în Parcul Central și Curtea Domnească. De două ori pe lună se vor executa lucrări de întreținere a acestor spații, iar zilnic, în cazul în care nu sunt precipitații, vor fi udate.  După data de 15 mai se vor amplasa ghivece cu flori pe stâlpii de iluminat din zona centrală. flori2

În luna mai lucrările vor continua cu plantări de arbori rășinoși și arbuști pe aliniamentele stradale în Piața Ștefan cel Mare, str. M.Eminescu, bd. Dacia, bd. Decebal, str. Petru Rareș și str. Izvoare.

Compania Municipală Urban efectuează în această perioadă și lucrări de cosire a gazonului de pe spațiile verzi, stadiul de execuție fiind de 50%. Au fost cosiți 200.000 mp, fiind finalizate lucrările în zona Centrală și cartierul Precista. În medie, la nivelul întregului municipiu se execută 4 cosiri anual, însă sunt zone în care se cosește și de două ori pe lună. În paralel au început lucrările de tundere a gardului viu și fasonare a arbuștilor, în acest moment lucrându-se în zona Centrală. flori3

Pe lângă amenajările peisagistice, în această perioadă au fost montați 900 de metri de gărduț metalic de protecție și reparați și vopsiți alți 250 de metri în cartierele Precista, Mărăței și Dărmănești. Au fost montate 167 de bănci noi și reparate 153 de bănci de odihnă pe toată suprafața municipiului; de asemenea, au fost montate 104 coșuri de gunoi.

La un număr de 9 locuri de joacă s-au efectuat lucrări de reparații, iar în cartierul Văleni a fost construit un nou loc de joacă. În perioada următoare vor începe lucrările la amenajarea a încă patru noi locuri de joacă în cartierele : Dărmănești, Mărăței, Precista și Văleni.

(Biroul de comunicare și management integrat al Primăriei Piatra Neamț)

3 comentarii la "Urban a plantat 15.000 de flori în municipiul Piatra Neamț"

 1. xx   8 mai 2016 la 7:19

  Ar trebui un control la copaceii plantati in toamna uscati gata,cine ia receptionat si ce spaga a luat?In fiecare an se procedeaza la fel,se cumpara pomi uscati gata sa aiba unde planta in fiecare an iar peste vara sint lasati sa se usuce din acelasi motiv

  Răspunde
 2. janel iosub   7 mai 2016 la 17:55

  Dle Constantin primarul interimar lucreaza etapizat si constiincios…mai intai candele de inviere, apoi panselute si in final crucea pusa peste primaria noastra!! Asa se lucreaza cu banii publici, dar cine sa vada daca toti capii politiei si parchetului sunt….prea ocupati! Nu deranjati!!

  Răspunde
 3. constantin   7 mai 2016 la 12:20

  parca o terminasem cu panselutile de unde se fura milioanele.sau in campania electorala e obligatoriu sa facem rost de bani.sacosele galbene cu sigla pnl au umplut satele si cimitirile.alo autoritatea electorala ce face?aveti deslegare de la johanes!!!

  Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.