Un cardiac s-a rătăcit în zona abruptă a Ocolașului Mare! Salvamontiștii l-au găsit într-o stare precară!

Un cardiac s-a rătăcit în zona abruptă a Ocolașului Mare! Salvamontiștii l-au găsit într-o stare precară!
Un bărbat în vârstă de 55 ani, cardiac, s-a rătăcit marți în zona abruptă a Ocolașului Mare din masivul Ceahlău. Speriat, bărbatul a sunat la 112 și imediat echipa de salvamontiști a plecat în căutarea acestuia.
”Echipa de interventie, formata din cinci salvatori, a declansat operatiunea pornind din Baza de Interventie Dochia . S-au acoperit simultan Brana Vestica cat si abruptul de deasupra grupului de stanci ”La palarie” unde respectivul fusese vazut ultima data de catre un grup de turisti. Dupa doua ore a fost gasit in zona Stanilele Mici. Avea o stare fizica proasta, era panicat si prezenta frisoane din cauza hipotermiei care incepea sa se instaleze. Precizam ca in Masivul Ceahlau este ceata, vant in rafale , vizibilitate sub 80 m iar temperatura sub 10 grade Celsius”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.
După ce i s-a acordat primul ajutor (ceai cald si izolatie in folie termica SIRIUS), bărbatul a fost condus pana la masina cu care intrase pe un traseu nemarcat si inchis circulatiei publice din Parcul National Ceahlau, cu inca patru tovarasi, in cautare de ciuperci.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.