Un bucureștean a făcut o criză cardiacă pe Ceahlău! Elicopterul SMURD nu putea ateriza din cauza terenului accidentat!

Un bucureștean a făcut o criză cardiacă pe Ceahlău! Elicopterul SMURD nu putea ateriza din cauza terenului accidentat!
Salvamontiștii nemțeni au fost anunțați, marți, în jurul orei 13.00, de către Dispeceratul Național, că în zona Trecătoarea Ursului -Polița Scaius, un bărbat de 62 de ani, din București, a suferit o criză cardiacă și necesită o intervenție urgentă.
”Echipa care efectuaza serviciul de permanenta in Baza Dochia a ajuns in 40 de minute la fata locului unde a acordat primul ajutor. La cateva minute dupa ce i s-a administrat oxigen, barbatul si-a revenit partial, dar tensiunea mare, cianozele si faptul ca nu se tinea bine pe picioare au daterminat necesitatea evacuarii urgente din masiv. Aceeasi zona accidentata ca si la cazul precedent a facut interventia elicopterului SMURD imposibila asa ca s-a procedat la transportul terestru care a durat trei ore până în zona de unde a fost preluat de o autospeciala Salvamont. In jurul orei 17/30 a fost preluat de SMURD de la Baza Salvamont din Statiunea Durau”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.
Acesta a adăugat că greutatea victimei, canicula si traseul au facut ca operatiunea de salvare si evacuarea din munte să fie dificilă.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.