Uite prin ce localități din Neamț va trece autostrada! Conducerea CJ Neamț a semnat certificatul de urbanism! (foto documente)

Uite prin ce localități din Neamț va trece autostrada! Conducerea CJ Neamț a semnat certificatul de urbanism! (foto documente)

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a semnat, marți, certificatul de urbanism pentru autostrada Iași – Tîrgu Neamț – Târgu Mureș, pentru porțiunea care va trece prin județul Neamț.

Potrivit documentelor, autostrada va trece prin extravilanul a 10 comune și a orașului Tîrgu Neamț. Pe lângă acest oraș, autostrada va străbate comunele Păstrăveni, Timișești, Urecheni, Petricani, Agapia, Vînători-Neamț, Pipirig, Poiana Teiului, Ceahlău și Grințieș.

”Am preluat mandatul de presedinte al Consiliului Judetean Neamt cu gandul de a le imbunatati viata nemtenilor si de a transforma judetul nostru intr-un mediu favorabil investitiilor si afacerilor. Aceste deziderate incep sa prinda contur, apelurile si demersurile repetate prin care am sustinut nevoia de investitii si potentialul Moldovei la nivel central, conducand la realizarea unui pas important, respectiv, eliberarea certificatului de urbanism de catre Consiliul Judetean Neamt pentru autostrada Tirgu Mures-Tirgu Neamt, la solicitarea Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere Bucuresti. Acest proiect va reusi sa conecteze judetul Neamt la vestul tarii si implicit la Europa asigurand zonei noastre o dezvoltare durabila atat din punct de vedere economic cat si social prin imbunatatirea conditiilor de infrastructura si a mediului de afaceri care sustin cresterea economica. Odata cu construirea autostrazii Tirgu Mures-Tirgu Neamt vom duce zona la un alt nivel, care ne va permite sa nu mai discutam doar despre potential, ci despre oportunitate, care ne va permite sa exploatam la maxim resursele economice, turistice si intelectuale de care dispunem”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Tronsonul de autostradă Ditrău-Tîrgu Neamț face parte din autostrada Tîrgu Mureș-Iași-Ungheni ce va face legătura dintre Autostrada Transilvania și Republica Moldova, asigurând o legătură rapida între estul și vestul țării. Lungimea traseului va fi de circa 118,8 kilometri.

8 comentarii la "Uite prin ce localități din Neamț va trece autostrada! Conducerea CJ Neamț a semnat certificatul de urbanism! (foto documente)"

 1. Anonim   31 august 2017 la 19:42

  Doamne ajuta sa se faca ceva.oricum vorbele sunt de prisos. Asteptam fapte.respect Ionel Arsene !!!

  Răspunde
 2. daniele   31 august 2017 la 14:22

  cred ca ar trebui mai întâi sa circule pe o autostrada in străinătate.sa vada cum e.dupa aia sa o construiască.asa o sa își dea seama ce înseamnă autostrada……de fiecare data când auzim ca in romania se începe construirea unei autostrăzi de fiecare data visam ca o sa puteam circula mai bine.dar vom fi siguri ca asa ceva nu se va întâmpla.oricum le uram spor la mulții. Km.

  Răspunde
 3. vasile   24 august 2017 la 13:09

  deocamdata (si multi ani de acum incolo) prin aceste localitati va trece doar certificatul de urbanism

  Răspunde
 4. Anonim   24 august 2017 la 12:02

  ın ce an va fı gata :)))

  Răspunde
 5. tarna dumitru   23 august 2017 la 19:30

  daca acest lucru se va realiza voi crede ca in aceasta tara se intimpla ceva ”minunat” iar dl.Arsenie merita o statuie in centru orasului!!!

  Răspunde
 6. nae   23 august 2017 la 8:03

  Si Bicaz Piatra e varza si asa o sa si ramana ?

  Răspunde
 7. Lazar Ionut   23 august 2017 la 7:26

  sa aveti spor la treaba ,cat mai repede!!!

  Răspunde
 8. Anonim   22 august 2017 la 17:44

  Nu cred ca generatia noastra plus urmatoarea vor avea onoarea de a circula pe aceasta autostrada desi mi-as dori sa ma insel in apreciere am o presimtire ca am dreptate la cum au decurs lucrarile cu autostrazile in tara noastra

  Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.