Uite prin ce localități din Neamț va trece autostrada! Conducerea CJ Neamț a semnat certificatul de urbanism! (foto documente)

Uite prin ce localități din Neamț va trece autostrada! Conducerea CJ Neamț a semnat certificatul de urbanism! (foto documente)

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a semnat, marți, certificatul de urbanism pentru autostrada Iași – Tîrgu Neamț – Târgu Mureș, pentru porțiunea care va trece prin județul Neamț.

Potrivit documentelor, autostrada va trece prin extravilanul a 10 comune și a orașului Tîrgu Neamț. Pe lângă acest oraș, autostrada va străbate comunele Păstrăveni, Timișești, Urecheni, Petricani, Agapia, Vînători-Neamț, Pipirig, Poiana Teiului, Ceahlău și Grințieș.

”Am preluat mandatul de presedinte al Consiliului Judetean Neamt cu gandul de a le imbunatati viata nemtenilor si de a transforma judetul nostru intr-un mediu favorabil investitiilor si afacerilor. Aceste deziderate incep sa prinda contur, apelurile si demersurile repetate prin care am sustinut nevoia de investitii si potentialul Moldovei la nivel central, conducand la realizarea unui pas important, respectiv, eliberarea certificatului de urbanism de catre Consiliul Judetean Neamt pentru autostrada Tirgu Mures-Tirgu Neamt, la solicitarea Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere Bucuresti. Acest proiect va reusi sa conecteze judetul Neamt la vestul tarii si implicit la Europa asigurand zonei noastre o dezvoltare durabila atat din punct de vedere economic cat si social prin imbunatatirea conditiilor de infrastructura si a mediului de afaceri care sustin cresterea economica. Odata cu construirea autostrazii Tirgu Mures-Tirgu Neamt vom duce zona la un alt nivel, care ne va permite sa nu mai discutam doar despre potential, ci despre oportunitate, care ne va permite sa exploatam la maxim resursele economice, turistice si intelectuale de care dispunem”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Tronsonul de autostradă Ditrău-Tîrgu Neamț face parte din autostrada Tîrgu Mureș-Iași-Ungheni ce va face legătura dintre Autostrada Transilvania și Republica Moldova, asigurând o legătură rapida între estul și vestul țării. Lungimea traseului va fi de circa 118,8 kilometri.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.