Turkish Kebab, primul fast-food din Piatra Neamț care oferă mâncare gratuită ”în așteptare”! Ce înseamnă acest lucru? Te poți implica și tu!

Turkish Kebab, primul fast-food din Piatra Neamț care oferă mâncare gratuită ”în așteptare”! Ce înseamnă acest lucru? Te poți implica și tu!

 Conceptul de ”mâncare gratuită în așteptare” începe să prindă, timid, și la Piatra Neamț! Un belgian – Antoine Dussenne și un pietrean neaoș, Vasile Chirilă, sunt artizanii unui proiect care are la bază un singur principiu: actul de caritate față de sărmani.

Dar cum a pornit totul și ce înseamnă ”mâncare gratuită în așteptare”?

Belgianul Antoine Dussenne, stabilit de peste 20 de ani la Piatra Neamț, a preluat conceptul și a încercat să îl implementeze și pe meleagurile noastre.

”Mâncare în așteptare este o mișcare care a luat amploare în ultimii ani peste tot în Europa. Mergi să îți iei o cafea, croisante sau o felie de pizza, nu contează ce, și plătești acolo pentru altă mâncare care va fi pusă în așteptare pentru oamenii nevoiași. În Piatra Neamț,am abordat mai mulți comercianți dar toți aveau „motive” să refuze: ba nu este legal, ba nu vor să intre oameni murdari în localul lor, etc. Singurul care a spus DA instantaneu a fost Vasile Chirilă. Eu m-am implicat ca un simplu om, de mai mult timp mă gândeam să pornesc această mișcare ”în așteptare” în Piatra Neamț, dar nu am găsit nici o ușă „deschisă”, a declarat, pentru newsallert.ro, Antoine Dussenne. atoinne-dussenne

”Am avut niște discuții cu Dussene Toni, ideea este a lui, și am făcut-o cu mare plăcere. Eu am mai dat de mâncare multor nevoiași, am donat haine și încălțăminte de sărbători, și asta fără să apar în public. Ideea lui Toni mi-a plăcut, este interesantă, cred că v-a scoate din oameni bunătatea ascunsă de stresul cotidian. Nu am nevoie ca lumea să vină și să cumpere de la mine. Mi-ar plăcea ca mai mulți oameni să ia inițiativă spre a-i ajuta pe cei care au ajuns să trăiască vremuri grele. Am avut și eu perioade foarte grele, când nu m-a ajutat nimeni…”, a povestit, pentru newsallert.ro. Vasile Chirilă, administratorul Turkish Kebab. chirila-vasile
Pentru cei care vor să participe la acest program, Turkish Kebab este amplasat vis-a-vis de trecerea de pietoni de la magazinul Unic.
Vom mediatiza cu toată deschiderea orice fast-food, restaurant sau magazin care va aplica acest concept de ajutorare a celor nevoiași. turkish-kebab mancare-in-asteptare

9 comentarii la "Turkish Kebab, primul fast-food din Piatra Neamț care oferă mâncare gratuită ”în așteptare”! Ce înseamnă acest lucru? Te poți implica și tu!"

 1. Misu   17 martie 2017 la 22:59

  Nu e ideea lui Dussenne, e o chestie veche de zeci de ani in unele locuri din occident. Doar ca nu se adreseaza oamenilor sarmani. Exista o sumedenie de asociatii caritabile in Piatra, care se ocupa de oamenii sarmani. Daca patronul restaurantului vrea sa se implice, o poate face si i-as fi recunoscator pentru asta. Dar clientii unui restaurant vor sa manance in liniste ceea ce au platit – si nu se poate intampla daca vecinul de masa nu s-a spalat de o saptamana.

  Răspunde
 2. Anonim   17 martie 2017 la 22:53

  Ideea lui Dussenne? Este complet idioata, in adaptarea ei! Asa ceva se practica de ani de zile in occident, dar nu pentru oamenii sarmani. Daca se doreste cu adevart ajutorarea acestor oameni, exista o sumedenie de alte metode, care functioneaza chiar si in Piatra, deja de multi ani. Putini clienti si-ar dori sa manance la un restaurant unde vecinul de masa e nespalat de o saptamana. Pot fi evitate situatiile penibile si pentru unii si pentru altii. Iar daca, pe deasupra, mai e si ilegal…

  Răspunde
 3. Anonim   29 decembrie 2016 la 16:59

  Bravo !!!

  Răspunde
 4. Anonim   23 decembrie 2016 la 8:50

  Doamne ajută.

  Răspunde
 5. Cornelia   21 decembrie 2016 la 20:23

  Felicitări , este o inițiativa foarte binevenita!!!

  Răspunde
 6. Anonim   21 decembrie 2016 la 20:21

  Felicitări 😊🤗🤗!!!!

  Răspunde
 7. irina   21 decembrie 2016 la 11:21

  Foarte frumoasa inițiativa!

  Răspunde
 8. Laurentiu Radu   21 decembrie 2016 la 8:10

  Jos palaria!

  Răspunde
 9. Gabriela   21 decembrie 2016 la 0:01

  Felicitari 😘

  Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.