Trei tâlhari au fost săltați de polițiștii nemțeni

Trei tâlhari au fost săltați de polițiștii nemțeni
Pentru documentarea activității infracționale în cazul unei fapte de tâlhărie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ion Creangă împreună cu cei din cadrul Biroului de Investigații Criminale Roman au pus în executare în data de 07.10.2017 trei autorizaţii de percheziţie.
Acestea au fost emise de instanță pentru locuinţele a trei persoane bănuite de săvârșirea faptei, de pe raza comunei Icușești.
În urma activităților desfășurate, la domiciliul unui a dintre cei trei tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, respectiv al celui de 26 de ani, au fost găsite două telefoane mobile, un lănţişor de aur ce aparţine părţii vătămate, precum şi suma de 3.900 lei reprezentând contravaloarea a 1.000 dolari ce ar fi fost schimbată recent la o casă de schimb valutar. Totodată de la cele trei locaţii au fost ridicate mai multe bunuri electronice (telefoane, tablete) precum şi scule electrice ale căror provenienţă persoanele percheziţionate nu au putut-o justifica şi despre care există indicii că ar face obiectul cercetărilor în alte dosare penale.
Tinerii sunt bănuiți că în noaptea de 27/28.09.2017 ar fi pătruns în locuinţa părţii vătămate, de unde au sustras prin întrebuinţarea de violenţe suma de 6500 dolari, 200 euro, 700 lei, două telefoane mobile, un lănţişor de aur şi un inel din material compozit.
Polițiștii au extins cercetările stabilind că imediat după săvârșirea faptelor, alte două persoane, un bărbat de 50 de ani și o femeie de 46 de ani,ar fi luat la cunoştinţă despre aceste fapte, însă nu au anunţat organele abilitate.
Ca urmare a probatoriului strâns de polițiști, cei trei tineri au fost reținuți pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, iar cei doi adulți au fost reținuți pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, urmând ca astăzi să fie prezentați instanţei de judecată cu propunerea luării unor măsuri preventive.
Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.