Sondaj Newsallert. Aproape 60 la sută dintre nemțeni nu au așteptări pozitive în urma alegerilor!

Sondaj Newsallert. Aproape 60 la sută dintre nemțeni nu au așteptări pozitive în urma alegerilor!

Newsallert.ro a lansat un sondaj on-line, imediat după ce rezultatele alegerilor locale din județul Neamț au rămas definitive, în care nemțenii au fost întrebați ce așteptări au pentru următorii 4 ani de la noua administrație locală (primar, consilieri locali, consilieri județeni).

Credeţi că se va schimba ceva în bine în judeţul Neamţ după aceste alegeri locale?”, a fost întrebarea la care variantele de răspuns au fost ”Nu”, ”Da” și ”Nu știu”. 

La sondaj au participat 923 de persoane de pe tot teritoriul județului care au răspuns luând în considerare localitatea din care fac parte și județul în ansamblul său.

După o lună de la scrutin (5 iunie 2016), concluzia este că nemțenii rămân în continuare sceptici și nu au niciun fel de așteptări pozitive în urma alegerilor. Astfel, 59 la sută dintre repondenți (544 voturi) nu cred că se va schimba ceva în bine în județ după aceste alegeri locale.

Doar 33 la sută (302 voturi) au răspuns pozitiv și cred că județul se va schimba în bine în timp ce 8 la sută dintre repondenți (77 de voturi) nu știu ce se va întâmpla în următorii patru ani.

Rezultatul sondajului newsallert.ro nu face altceva decât să confirme încrederea tot mai scăzută pe care nemțenii o au în toată clasa politică. De altfel, și prezența la vot de la alegerile locale din județul Neamț, cu 10 procente mai mică decât la alegerile din 2012, dovedește încă odată că nemțenii doresc o nouă clasă politică nu doar la nivel declarativ.

Cel mai probabil, alegerile parlamentare din această toamnă vor avea parte de un absenteism major, ceea ce înseamnă că viitorii parlamentari vor avea susținerea a cel mult un sfert dintre nemțenii cu drept de vot.

Un comentariu la "Sondaj Newsallert. Aproape 60 la sută dintre nemțeni nu au așteptări pozitive în urma alegerilor!"

  1. nick   5 iulie 2016 la 15:15

    Cred ca 100%…

    Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.