ISSN 2457 - 3973

Şerban confirmă excluderea! Iacoban este resemnat! Prefectul tace!

Ciprian Şerban, preşedinte al UNPR Neamţ a confirmat, pentru newsallert.ro, excluderea, astăzi, a lui Constantin Iacoban din partid. Totodată, Şerban a declarat că a depus, imediat, la Prefectura Neamţ, solicitarea de încetare de drept a mandatului de ales local a lui Iacoban. Cererea a fost depusă de Ciprian Şerban alături de senatorii Liviu Bumbu şi Marian Enache şi de consilierul Daniel Vasiliu.

Prefectul va analiza cererea şi urmează să ia o decizie. Chiar şi Constantin Iacoban este resemnat în faţa angrenajului politico-administrativ care se mişcă extrem de rapid.

”Colegii din UNPR au fost corecţi faţă de mine. Nu am ce să le reproşez, eu am ales drumul acesta, ei au acţionat conform statutului. A fost însă foarte multă grabă pentru că nu era o decizie din partea mea, nu îmi depusese adeziunea la ALDE. Acum sunt forţat. Mă voi întâlni, joi, cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu”, a declarat Constantin Iacoban.

Constantin Iacoban a adăugat că se aşteaptă ca prefectul să emită un ordin de încetare a mandatului său de ales local.
”Probabil vor emite un ordin, sunt alţi colegi care se ocupă în amănunt…. Mă bucură, înseamnă că le-am stat ca un os de peşte la unii. Ştiu că se doreşte să fiu exclus, nu este nicio problemă, nu este un mandat pe care l-am moşenit. Voi încerca din nou la Consiliul Judeţean pe lista ALDE”, a declarat Iacoban.

Ocupat probabil cu alte treburi importante, prefectul Angheluţă nu a răspuns la niciunul dintre apelurile noastre pentru a emite un punct de vedere.

 

Ce i se reproşează oficial lui Constantin Iacoban

 

Potrivit deciziei luată de Comitetul director al Organizaţiei municipale (provizorie) de excludere a lui Constantin Iacoban, acestuia i se reproşează că:

  • nici una dintre sarcinile care i-au fost trasate nu a fost dusă la îndeplinire
  • prin inacţiunile sale au fost aduse prejudicii partidului
  • nu a respectat obligaţiile prevăzite la art 10 din Statutul Partidului

Comitetul Director a fost format din Liviu Bumbu, Constantin Moisii, Marian Nicorici Iftimie, Daniel Macovei Vasiliu, Ciprian Şerban, Daniel Moise Vasiliu şi Carmen Ionela Muraru. Hotărârea are numărul 1 din 19.01.2016.

”Chiar să nu emită prefectul acel ordin şi noi, majoritatea, tot îl vom schimba din funcţia de preşedinte al CJ Neamţ. Dar normal, legal ar fi să fie emis acel ordin”, a spus Ciprian Şerban.

 

Ce şi cine urmează la conducerea judeţului?

 

Dacă lucrurile stau aşa cum par la prima vedere, Constantin Iacoban pleacă din legislativul judeţului urmând să fie validat supleanul pe lista APEL (PDL-UNPR-PNTCD). Pe listă apare numelui lui Ciprian Enache, la vremea respectivă membru al PDL. Firesc, dacă mai este activ în politică şi nu şi-a schimbat opţiunile, Enache ar trebui să vină din partea PNL. Dar încurcate sunt căile….

Pe de altă parte, legislativul trebuie să aleagă unul dintre cei 2 vicepreşedinţi pe postul de preşedinte interimar. Nenorocirea în urma căreia vicele Dan Manoliu a comis un accident rutier mortal şi are dosar penal nu îl califică, la prima vedere, pentru această funcţie. Nici vicele Emilia Arcan nu stă bine, fiind declarată incompatibilă de ANI dar măcar nu e dosar penal.

Mai este variantă schimbării unui vicepreşedinte, alegerii altuia şi promovării în funcţia de preşedinte interimar, şi realegerea vicepreşedintelui iniţial ca să nu se piardă nimic.

”Pe mine clar nu mă interesează, nici nu am discutat pe cine vom promova. Nu mă interesează pentru câteva luni, nu pot să îmi las afacerile”, a declarat pentru newsallert.ro Ciprian Şerban.

Aşadar, următoarea şedinţă de legislativ, care trebuia dedicată bugetului judeţului, se va axa pe numirea noii conduceri a judeţului.

Articolul anterior

EXCLUSIV UNPR cere Prefecturii demiterea preşedintelui CJ Neamț

Articolul următor

Opoziţia vrea capul primarului Chitic! Puci la Primăria Piatra Neamţ?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular