ISSN 2457 - 3973

Semafor în faţă la UNIC şi treceri de pietoni supra-înălţate la Piatra Neamţ!

Comisia rutieră din cadrul Primăriei municipiului Piatra Neamţ a luat 2 decizii importante pentru siguranţa pietonilor dar şi pentru fluidizarea traficului rutier.

Prima măsură se referă la amenajarea unor treceri de pietoni supra-înălţate, pe care să se amplaseze covoare pietonale. Astfel, prin turnarea de covor asflatic direct pe zona trecerii de pietoni se va crea o denivelare care îi va obliga pe şoferi să încetinească în zonă. Peste acest covor asfaltic se va lipi un covor pietonal, de 3 centimetri grosime, cu o garanţie de 2 ani. Un astfel de covor asfaltic (fără supra-înălţare) a fost amplasat în faţa grădinii zoologice urmând să fie amenajate şi la alte treceri de pietoni cu risc de accidente. chitic3

”Am avut plângeri din partea celor care locuiesc în zona trecerilor de pietoni, unde sunt montate acele cocoaşe din plastic. Noaptea se trece cu viteză şi se aude un zgomot puternic. De asemenea, când trec utilajele de deszăpezire, de multe ori sunt luate înainte aceste cocoaşe. De aceea vom crea experimental o astfel de trecere supra-înălţată în zona bulevardului Republicii. Astfel de treceri de pietoni au fost amenajate cu succes la Târgu Mureş”, a declarat, pentru newsallert.ro primarul interimar Dragoş Chitic.

Municipalitatea încearcă să rezolve şi problema traficului rutier din faţa magazinului UNIC, acolo unde trecerile frecvente ale pietonilor blochează circulaţia rutieră.

”Acolo trec pietonii unul după celălalt şi şoferii sunt nevoiţi să aştepte, ceea ce crează blocaje rutiere în zonă. De aceea vom monta un semafor cu buton care să fie acţionat de pietoni şi astfel să existe un anumit timp de trecere a străzii prin acea zonă. Vom fluidiza circulaţia rutieră iar pietonii vor trece în siguranţă strada”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Un semafor similar funcţionează cu rezultate bune în faţa magazinului Petrodava.

 

(G. APETRII)

Articolul anterior

Cozmanciuc vrea înlesnirea cumpărării locuinţelor ANL

Articolul următor

Soţia primarului de Tazlău s-a sinucis cu arma soţului său!

2 Commentarii

  • Ar trebui un semafor si in Precista la Agricola… vin masini cu viteza dinspre Bicaz… Sunt copii care merg singuri la scoala… multumesc.

  • La toate trecerile de pietoni care asigura accesul copiilor spre scoli ar trebui montate semafoare ca cel de la Petrodava. Exemplu: Liceul „S.H.” de pe Petru Rares, in dreptul Scolii nr.5 din Darmanesti, in dreptul Scolii nr.4 din Precista, la Liceul Cartianu, in zona Orion pt Liceul de Informatica, samd. Sa functioneze doar la orele de varf, daca sunt prea costisitoare, dar sa existe!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular