Primarul Dragoș Chitic face primele declarații cu privire la ancheta DNA

Primarul Dragoș Chitic face primele declarații cu privire la ancheta DNA

Vizat de mai multe anchete ale DNA Bacău, potrivit informațiilor vehiculate în spațiul public, primarul Dragoș Chitic a făcut primele precizări în acest sens. Într-o postare pe pagina de socializare, Dragoș Chitic a făcut referire la ancheta care vizează finanțările municipalității către clubul de fotbal Ceahlăul Piatra-Neamț.

Edilul susține că este nevinovat și se declară ”surprins” de faptul că majoritatea celor care urmează să fie audiați au calitatea de suspect.

”De când am preluat conducerea Primăriei Piatra Neamț am demonstrat transparență in activitatea mea și v-am obișnuit să vă comunic orice subiect pe care il apreciez de interes pentru comunitatea noastră. De aceea, consider ca trebuie să știți, că DNA Bacău continua cercetarea inceputa de mai mulți ani referitoare la unele aspecte din trecutul primăriei, dintr-o perioadă în care instituția era condusă de o altă persoană. De-a lungul anilor s-au solicitat de la primărie diverse documente, iar în anul 2014, procurorii DNA au descins la clubul Ceahlaul, intr-o perioada in care eu nu mai eram intr-o functie executiva . Aspectele cercetate de DNA Bacau au fost consemnate in trecut si in rapoartele Curtii de Conturi in urma controalelor pe care le-a efectuat la Primaria Piatra Neamt si care sunt publice, unele dintre ele fiind intens mediatizate si de o parte a presei locale. Acum, DNA Bacău a decis să extindă cercetările pentru anumite elemente privitoare la finanțarea Clubului de Fotbal Ceahlăul Piatra Neamt. Conform procedurii persoanele care pot aduce lămuriri privind activitatea derulată în acea perioada vor fi invitate, sa o facă.
În acest context, deși eram printre puținii primari de localități importante din țară care nu trecuseră pe la DNA, iată că am fost și eu invitat, deși consider ca nu am nicio legătură cu această cauză. Mi s-a adus la cunostință faptul că se fac cercetari privind unele aspecte din activitatea de atunci a primariei. Majoritatea celor care vor fi chemați la audieri au, surprinzător pentru mine, calitatea de suspect. Personal apreciez ca prea usor ești etichetat de o instituție a statului care trebuie să fie un model de imparțialitate, de corectitudine . Nu este placut să fii pus în astfel de situație, mai ales atunci când esti construit să fii corect și să respecți legea. Încălcarea legii este străină de mine, fără nicio legatura cu modul meu de a trăi și de a lucra. Dar, sunt convins, voi trece și peste această încercare, cu capul sus. Adevărul este doar unul singur și sunt sigur că așa va rezulta și în urma cercetărilor, mai ales că mi-am declarat întreaga disponibilitate. Eu mai cred într-o Românie normală!”, a spus primarul Dragoș Chitic.

Un comentariu la "Primarul Dragoș Chitic face primele declarații cu privire la ancheta DNA"

  1. Florin Roca   13 ianuarie 2018 la 14:43

    In scurt timp primarul Chitic va mai fi audiat de DNA cu o alta cauza din timpul mandatului sau ca vad negarea celorlalte.

    Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.