ISSN 2457 - 3973

PNL face blat în comune pentru alegerile locale?! Primarul de Bârgăuani ține USL în priză!

Că există înțelegeriîntre partide la alegerile locale, nu mai este o noutate. Dar de la un gentlman agreement la un blat în toată regula în care unul ia totul iar celălalt nimic, este cale lungă. Unii au luat-o însă pe scurtătură iar astăzi vă prezentăm una dintre situațiile unde cărțile s-au făcut deja peste capul conducerii județene a partidului. În curând vom publica și alte situații similare.

Dar până atunci vă prezentăm situația de la Bârgăuani, unde USL funcționează în toată splendoarea sa. Iar unicul președinte este nimeni altul decât primarul PSD Petrică Șchiopu. Acesta demonstrează încă odată abilitatea sa politică. Nu degeaba este unul din cei 19 vicepreședinși ai PSD Neamț!

Acum, primarul Șchiopu a ”culcat”, cu un an înainte, toți potențialii adversari politici care ar putea să îi încurce socoteala la primărie. Aflat deja la al doilea mandat și cu o susținere județeană de invidiat, de parcă Bârgăuani ar fi vreu El Dorado, primarul Șchiopu – spune gura lumii – a făcut cărțile și la UNPR și la PNL. Cu telecomanda în mână pentru cele două partide, Petrică Șchiopu așteaptă liniștit (A.N.I. știe de ce) să intre și în cel de-al treilea mandat. Dar miza este ca PSD să aibă integral tot consiliul local!

Riscul ca PNL să nu aibă nici măcar un consilier la Bârgăuani – situație rară, dacă nu singulară în România – este cât se poate de real atâta timp cât președintele filialei comunale, Mugurel Voroneanu este … rudă cu primarul. Iar cărțile între cei doi au fost făcute deja pe alte spețe. Pe de altă parte, cel care ar fi putut candida la Primărie și ar fi tras lista de consilieri locali – doctorul veterinar al comunei – a bătut în retragere din motive vechi și bine știute de primar. Mai putem pune la socoteală și faptul că, spun oamenii, medicul stă într-o casă aflată în proprietatea Consiliului Local. Un alt potențial candidat liberal lucrează terenuri agricole în arendă și are în plus, fără acte, vreo 60 de hectare de care primarul ar ști. Așadar, liberalii ar trebui să aibă așteptări zero la Bârgăuani! Interesantă va fi reacția co-președinților Alina Gorghiu și Vasile Blaga când probabil vor citi rapoartele naționale de presă care vor prezenta comuna nemțeană ca fiind singura în care PNL nu are nimic! Riscul este pentru Mugur Cozmanciuc, președinte interimar la Neamț și deputat de Iași dar cu aspirații de candidat pe lista de la Neamț.

Pe de altă parte, la UNPR jocurile au fost făcute deja la Bârgăuani tot de primarul Șchiopu. Deși filiala ar trebui să aibă conducere bi-cefală prin fuziunea UNPR-PPDD, la Bârgăuani conduce tot primarul prin aripa UNPR. Încrengătura include un deputat roznovean și fiul acestuia bun prieten cu fiul primarului. Deși pare greu de deslușit, lucrurile sunt extrem de simple. Cei 2-3 oameni care ar putea încurca socotelile primarului au fost trași pe dreapta prin jocul abil al acestuia și cu susținerea nemijlocită a parlamentarilor de zonă. Iar cei care se pregătesc să candideze au deja hambarul plin cu de toate. Până la urma urmei așa se face politică în România, nimic de comentat. Rămâne însă întrebarea la care vom afla răspuns cât mai curând: aceste jocuri sunt coordonate de conducerea filialei județene a PNL Neamț? Pentru că, dacă este așa, președintele Iohannis își poate lua gândul de la câștigarea alegerilor din 2019 în aceste localități. Prea bun, prea ca la țară!

    Articolul anterior

    S-a semnat contractul: RoCom Central a preluat Ștrandul! Încasările le preia tot Perla Invest!

    Articolul următor

    ISJ Neamț a pregătit lista neagră a indezirabililor!

    10 Commentarii

    • Domnu ziarist dar primarul șchiopu nu are lacul de la balanesti? nu deține depozite materiale de construcții ? Nu are fostele cooperative transformate în magazine ?
      Toate acestea pe numele rudelor sau a altor persoane ? El de ce este compatibil?

      • Pentru că aşa spune, deocamdată, Agentia Națională de Integritate! Aşa că, deocamdată,acest subiect este închis! Nu primarul este de vină!

    • Mai hotule tot tu

    • Nu primarul este de vina ?dar cine altul domnilor el invarte cartile el taie si spanzura !pt 50lei impartiti la lume prima de alegerii bani din bugetul statului omul va suferi inca 4 ani de acuma inainte .Romani trezitiva ca mai avem un pic si ne vinde si pe noi.

    • Iazul nici nu mai exista

    • unde sant banii de la fondu cinegetic pt impozitare
      si acum dupa alegeri distribuie materialele de constructii la oameni promise in campanii sa verifice cineva pe acei care constuiesc cladiri noi daca se elibereaza autorizatii

    • Bravo lui ca ii merge mintea??Multi ar vrea sa ii ia locul ca sa mai fure si ei??astea sunt jocurile in politica!!

    • Nu sau trezit inca locuitori comunei Bargauani va lau Ales iar pe Schiopu Petrica al treilea mandat!si eu nu stiu sa fi facut mai nimic in comuna!dar promisiuni sunt si asa a prostit lumea cu o punga de faina si una de ulei sau mai stiu eu ce doar dal voteze!mai chinuiti inca 4 ani de acum!

    • eu am avut un vis lam pus pe feb dar nu cred ca se va schiba ceva se vor ridica economiile bancare ale domnilor de la primarie ç

    • Nu neg implicatiile politice dar Petrica Schiopu nu e ruda cu Voroneanu ( mai degraba as spune : acoliti) si nu are un baiat are o fata. Asa ca domnilor ziaristi nu mai scrieti dupa ureche….ca a fost reales, asta e….votul cetatenilor…jocul de culise i-l cunosc doar ei PSD-istii. Nu stiu ce fac dar de 27 de ani nu mai scapam de ei….

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Cel mai popular