Peste 500 de polițiști nemțeni sunt în stradă în mini-vacanța de Revelion! Ce sfaturi au pentru sărbători liniștite!

Peste 500 de polițiști nemțeni sunt în stradă în mini-vacanța de Revelion! Ce sfaturi au pentru sărbători liniștite!
Peste 500 de poliţişti nemțeni , cu aproape 250 de autospeciale vor fi la datorie, în perioada 30 decembrie-02 ianuarie 2018, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor.
Polițiștii vor acționa pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 400 sunt poliţişti de ordine publică, aproape 100 sunt de la rutieră, iar restul sunt de la celelalte structuri, respectiv poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.
De asemenea, polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naționale, județene și autostrăzi, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.
Recomandăm tuturor cetățenilor să adopte o conduită corectă în această perioadă și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.
Pentru o vacanță liniștită și în siguranță, vă recomandăm să fiți vigilenți pe parcursul călătoriei, iar odată ajunși la destinație să evitați ,,ofertele de nerefuzat” și furnizarea de informații personale celor pe care nu îi cunoașteți.
Evitați să comunicați oricui date despre plecările pentru o perioadă mai lungă și nu postați detalii referitoare la vacanțe pe platformele sociale.
Dacă plecați cu mașina, interesați-vă despre condițiile meteo de pe traseu și alegeți corect ruta. Puteți lua în considerare și rute de rezervă, ținând cont că valorile de trafic pot crește. Asigurați-vă că autoturismul funcționează în regulă, că aveți valabile asigurarea obligatorie și inspecția tehnică periodică.
Poliția Română le recomandă celor care aleg să zboare cu avionul spre vacanță să se informeze cu atenție cu privire la agenția de la care cumpără bilete, să nu își păstreze obiectele valoroase în bagajele pentru cală și să se asigure că toate actele necesare călătoriei sunt valabile.
Fiți atenți când oferiți datele cardului pe internet, verificați întotdeauna dacă preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https://înseamnă protocol securizat, iar http:// este nesecurizat).
Refuzați tranzacția dacă vi se cere codul PIN, este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripționat pe card), este mai sigur să folosiți un card de debit dedicat tranzacțiilor on-line, pe care să îl încărcați numai cu suma necesară achiziție.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.