Patronul de la Hanul Urșilor: ”Turiștii au mâncat prin bâlciuri, nu s-au îmbolnăvit la noi!”

Patronul de la Hanul Urșilor: ”Turiștii au mâncat prin bâlciuri, nu s-au îmbolnăvit la noi!”

Grigore Ursu, patronul pensiunii Hanul Urșilor din Vânători-Neamț a declarat, pentru newsallert.ro, că cei 18 turiști care au ajuns la spital, vineri, cu toxi-infecție alimentară, nu s-au îmbolnăvit din cauza alimentelor servire la pensiuni. Acesta a explicat că din grupul de 52 de persoane, doar o parte au acuzat simptome ale acestei boli, deși toți au servit aceeași mâncare.

Grigore Ursu spune însă că între mesele servite la pensiune, grupul de turiști a fost în diverse vizite unde o parte dintre copii au mai mâncat și alte alimente.

”O parte dintre turiști au mâncat și în bâlci, pe unde s-au plimbat ei. Din tot grupul, doar câțiva s-au îmbolnăvit dar toți au mâncat aceeași mâncare la noi. Nu știu ce s-a întâmplat, vedem ce va spune ancheta celor de la DSP. Dar de 15 ani primim grupuri de turiști din Târgoviște cu același ghid și niciodată nu au fost probleme. Și ghidul, care e același de atâta timp și ne cunoaște, se întreba ce s-a întâmplat”, a declarat Grigore Ursu, administratorul pensiunii.

Între timp, reprezentanții DSP Neamț așteaptă rezultatele de laborat pentru probele de alimente și apă prelevate de la pensiune.

Turiștii s-au cazat la pensiunea Hanul Urșilor pe data de 24 mai și au luat cina în seara respectivă, după care a doua zi au avut asigurate cele trei mese. După masa de prânz, la care au servit ciorbă de perișoare cu smântână, șnițel de pui cu cartofi natur și castraveți murați, o parte dintre turiști au acuzat simptome ușoare ale bolii care au trecut imediat. În noaptea de 25 spre 26 mai au fost înregistrate cazuri de persoane care au început să se simtă rău. Astfel, pe 26 mai acestea s-au prezentat la spitalul din Tîrgu Neamț 18 persoane care au rămas internate sub tratament. Dintre cei care au ajuns la spital, 15 pacienți au fost copii cu vârste între 10 și 14 ani iar restul adulți. Toți au rămas în spital până sâmbătă atunci când au fost externați și au plecat acasă, la Târgoviște.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.