Optimizare pentru varianta de mobil a site-ului tau in Google Romania

Optimizare pentru varianta de mobil a site-ului tau in Google Romania

Studiile din ultimii ani arata faptul ca cele mai multe cumparaturi realizate de romani din mediul online au fost facute cu ajutorul telefoanelor. Motivul de la baza acestui fapt nu este greu de inteles, avand in vedere usurinta cu care poate fi folosit un smartphone de ultima generatie. Tocmai din aceasta cauza, daca ai un site pe care iti expui produsele si serviciile, este esential sa il optimizezi, astfel incat varianta sa de mobil sa functioneze in conditii foarte bune. Optimizarea determina foarte mult comportamentul celor care iti acceseaza website-ul, asa ca afla, in cele ce urmeaza, cum o poti face.

Iata cum sa optimizezi varianta de mobil a site-ului tau in Google Romania:

  • Viteza de incarcare

Din cauza anumitor probleme de hardware si conectivitate, viteza site-ului este mult mai importanta in cazul variantei de mobil decat in cazul celei de pe desktop sau tableta. Pe langa optimizarea imaginilor, este recomandat sa reduci redirectionarile si sa minimizezi folosirea codurilor din spatele paginilor. Cu cat viteza de incarcare a acestora va fi mai mare, cu atat utilizatorii vor fi mai determinati sa ramana pe site-ul tau, sa ia in calcul si chiar sa realizeze achizitionarea de produse. Un site cu o viteza mica ii va face pe acestia sa il paraseasca in cateva secunde de la accesare, iar acest lucru este in dezavantajul tau.

  • Design

In prezent, Google recomanda folosirea unui  asa-numit resposive design pentru cei care isi doresc sa isi optimizeze site-urile in varianta de mobil. Acest tip de design se adapteaza in functie de mediul in care utilizatorul vizualizeaza continutul website-ului tau. Mai exact, rezolutia ecranului  se modifica pe desktop, mobil sau tableta, pentru a permite celui care acceseaza site-ul sa aiba o experienta cat mai buna in timp ce navigeaza pe acesta. Mai mult, este important sa nu folosesti pop-ups sau plugin-uri Flash. Pop-up-urile  pot sa incomodeze navigarea pe site, iar plugin-ul Flash poate sa nu fie instalat pe telefonul oricarui utilizator, ceea ce inseamna ca unii dintre acestia nu vor putea vedea tot continutul.

  • Titluri si Metadescrieri

Un prim lucru pe care trebuie sa il ai in vedere la crearea de titluri si metadescrieri pentru varianta de mobil a website-ului tau este acela ca spatiul de afisare va fi cu mult mai redus decat in cazul unei tablete sau al unui laptop. In sensul optimizarii SEO pentru mobil, este recomandat ca titlurile si metadescrierile sa fie cat mai concise si curpinzatoare, astfel incat sa nu creeze dificultati utilizatorilor, atunci cand acestia doresc sa le citeasca.

  • Axeaza-te pe caracterul practic al site-ului

Avand in vedere faptul ca website-ul este destinat unor potentiali cumparatori, este esential sa faci in asa fel incat orice achizitie sa poata fi realizata rapid si eficient. Utilizatorii sunt atrasi atunci cand fiecare parte a unei pagini de pe site-ul tau ii ajuta sa ajunga mai usor la produsele sau serviciile de care sunt interesati. In acest fel, in functie de specificul business-ului tau, toate instrumentele de pe site, butoanele pentru cautarea locatiei, a produselor, dar si informatiile despre acestea trebuie sa functioneze in parametri optimi si sa ii faca pe utilizatori sa navigheze usor.

  • Tine cont de utilizatori

Un alt element de care trebuie sa se tina cont atunci cand se doreste realizarea unui site mobile-friendly este modul in care utilizatorii il acceseaza. Astfel, cei care il viziteaza ar trebui sa poata naviga cu usurinta pe el folosind nu sageata unui mouse, ci, pur si simplu, degetele pe un touchscreen. Daca vor fi incomodati facand acest lucru, experienta pe website nu va fi una de calitate si vor renunta, cel mai probabil, la a mai achizitiona produsele dorite.

Doresti sa ai un site mobile-friendly? Agentia de Marketing Digital SEOCupcake iti sta la dispozitie cu cele mai bune servicii de SEO pentru business-uri de toate tipurile!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.