ISSN 2457 - 3973

Opt turiști din Constanța, salvați din zona abruptă a Ocolașului Mare – Ceahlău

Opt turiști din Constanța vor ține minte cu siguranță vacanța pe care au avut-o în masivul Ceahlău.
Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont, a declarat că aceștia au rămași blocați, marți, în zona abruptă a Ocolașului Mare – Brâna Estică. Era deja ora 18.00 când au sunat și cum pe munte se întunecă repede, salvamontiștii au intervenit imediat.
”Echipa de interventie care executa serviciul de permanenta in Baza Dochia s-a depasat in zona si cu suportul unitatii canine a ajuns in zona unde era grupul . Principala problema se pare ca nu a fost lipsa de orientare ci epuizarea fizica accentuata. Grupul a fost insotit pana la cabana unde cativa turiști au necesitat si acordarea primului ajutor pentru afectiuni diverse ale aparatului locomotor. Folosirea unitatii canine a dat echipei un plus de siguranta ,suport moral si de ce nu un puternic factor impotriva stresului caracteristic oricarei interventii care in cazul de fata a durat aproximativ doua ore”, a declarat Raul Papalicef.

Articolul anterior

Finanțare fără precedent pentru județul Neamț! Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean, aduce 800 de milioane de lei pentru 183 de proiecte! Vezi lista completă!

Articolul următor

ALERTĂ!!! Doi tineri s-au înecat în canalul de fugă al râului Bistrița, la ieșirea din Piatra-Neamț! Prietenii au sunat la 112 după 2 ore!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular