O gravidă din Neamț a murit după ce a fost trimisă pe la 4 spitale

O gravidă din Neamț a murit după ce a fost trimisă pe la 4 spitale

Georgiana Bianca Cimpoi, o tânără de 27 ani, din municipiul Roman însărcinată în 21 de săptămâni a murit la Spitalul de boli infecțioase din Iași din cauza unei septicemii. Aceasta suferea de distrofie musculară și era imobilizată într-un scaun cu rotile.

Potrivit primelor date, Goergiana Cimpoi a ajuns prima dată la spital în seara zilei de 5 ianuarie. La Spitalul din municipiul Roman i s-a prescris un tratament și a fost trimisă acasă. După trei zile de chin, tânăra a venit din nou la Spitalul din Roman de unde a fost trimisă intubată la Iași, la Spitalul Sf Maria. De aici, a fost trimisă la Spitalul de Neurochirugie ca apoi să fie trimisă la Spitalul de Boli Infecțioase unde a și murit.

„Starea s-a deteriorat în cursul zilei de 8 ianuarie, luni. Ieri (marţi – n.red.) medicii au crezut că e nevoie de un transfer la un spital din Iaşi din cauza sarcinii. Tânăra a fost trimisă la 16,30. Înainte cei de la Roman au decis să o intubeze deoarece avea o insuficienţă respiratorie. Pacienta a fost dusă la Maternitatea ‘Elena Doamna’ (din Iaşi – n. red.). Deoarece de la vârsta de un an şi jumătate suferea de distrofie musculară, a fost direcţionată la Spitalul de Neurochirurgie pentru efectuarea unor investigaţii medicale imagistice. Nu erau modificări mari. Pentru că aveau o suspiciune de diagnostic de meningoencefalită au trimis-o la Spitalul de Boli Infecţioase. Când a ajuns la noi, femeia era deja în stop cardio-respirator. Timp de o oră s-a încercat resuscitarea”, a declarat, pentru Agerpres, Mihnea Hurmuzache, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Sfânta Paraschiva” din Iaşi.

Tragedia vine la două luni distanță după ce o tânără de 23 ani, din Bârgăoani, a murit la câteva ore după ce a născut, la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, ca urmare (cel puțin) a nepăsării unor cadre medicale. Ancheta în acest caz este departe de a fi finalizată și deocamdată nimeni nu pare a se simți vinovat de moartea unui om.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.