Misiunile ISU Neamț din week-end-ul 7-8 octombrie 2017

Misiunile ISU Neamț din week-end-ul 7-8 octombrie 2017

Misiuni de stingere incendii

Sâmbătă, 07.10.2017, la ora 01:13, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă în localitatea Taşca. La fața locului s-au deplasat nouă pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj cu o ambulanță SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ şi două autospeciale de stingere cu şase pompieri voluntari din cadrul SVSU Bicaz şi Taşca.

În urma evenimentului au ars: acoperişul locuinţei din lemn cu învelitoare din azbociment pe o suprafaţă de cca. 80 mp, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie şi alte bunuri de uz casnic. S-au distrus tavanul case pe o suprafaţă de cca. 80 mp şi pardoseala din trei camere. Un bărbat care se afla în locuinţă, a suferit arsuri la nivelul tălpilor, fiind transportat la UPU Piatra Neamţ de către ambulanţa SMURD.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii închise(lumânare)”.

Sâmbătă, 07.10.2017, la ora 13:10, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Agapia. La fața locului s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un autocamion de intervenţie și un echipaj cu o ambulanță SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ.

În urma evenimentului au ars: cca. 60 mp din acoperişul anexei din lemn cu învelitoare din draniţă, cca. 200 kg porumb boabe, cca. 60 kg tărâţe de grâu, obiecte de mobilier.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit la o priză defectă”.

Sâmbătă, 07.10.2017, la ora 23:09, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă în satul Dorneşti, comuna Costişa. La fața locului s-au deplasat doisprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj cu o ambulanță SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ şi o autospecială de stingere cu şapte pompieri voluntari din cadrul SVSU Roznov şi Costişa. Datorită intervenţie prompte forţele au împiedicat propagarea incendiului la toată construcţia.

În urma evenimentului au ars: cca. 6 mp din acoperişul locuinţei din lemn cu învelitoare din azbociment şi carton bituminat, degradându-se cca. 8 mp din planşeu.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,burlan metalic deteriorat”.

Duminică, 08.10.2017, la ora 00:41, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o remorcă încărcată cu baloţi din fân în municipiul Piatra Neamţ, str. Apusului. La fața locului s-au deplasat şapte pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă şi un autocamion de intervenţie din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra  Neamţ.

În urma evenimentului au ars: cca. 6 tone baloţi de fân şi remorca în proporţie de 100%.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,folosirea intenţionată a sursei de aprindere”.

Duminică, 08.10.2017, la ora 11:33, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă în satul Ciurea, comuna Pânceşti. La fața locului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și din cadrul Detașamentului de pompieri Roman şi doi pompieri voluntari din cadrul SVSU Pânceşti.

În urma evenimentului au ars: acoperişul locuinţei din lemn cu învelitoare din azbociment pe o suprafaţă de cca. 30 mp.

Accident rutier cu două persoane încarcerate

Sâmbătă, 07.10.2017, la ora 23:41, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui accident rutier în municipiul Piatra Neamţ, str. Dimitrie Leonida. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei pompieri militari cu o autospecială de descarcerare din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ. Ajunşi la locul evenimentului au constatat că, atât conducătorul auto al autoturismului, cât şi pasagera din dreapta sunt încarceraţi. S-a intervenit pentru descarcerarea celor două persoane, care se aflau în stare de inconştieţă, acestea fiind preluate de echipajele SAJ şi transportate la UPU Piatra Neamţ.

 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.