NewsAllert :

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

Sinucidere în Neamţ! S-a închis în autoturism şi apoi şi-a dat foc!

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ după ce un „Dorel” a tăiat ţeava de gaz dintr-un apartament

Se opreşte apa în oraşul Roznov şi comuna Zăneşti timp de 13 ore

Viceprimarul comunei Zănești și mai mulți consilieri locali s-au alăturat USR Neamț

DIICOT Neamţ, prăpăd printre traficanţii de droguri! Două grupări, destructurate de procurorii anti-mafia!

Primarul Andrei Carabelea vine la podcastul „Față în față cu Gabriel Apetrii„ luni, de la ora 20,00

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

Minunea a ținut o lună! Munți de gunoaie între blocurile din Piatra-Neamț!

În miez de vară, la aproape 40 de grade Celsius, munți de gunoaie putrezesc cu zilele între blocurile din municipiul Piatra-Neamț. Situația este similară cu cea pe care o descriam în urmă cu o lună și jumătate (https://newsallert.ro/piatra-neamt-oras-turistic-european-napaditi-de-gunoaie-si-boschetari-foto-galerie).

Urmare a acelui articol, conducerea Primăriei Piatra-Neamț a avut o reacție imediată și, a doua zi, a convocat o întâlnire cu reprezentanții societății Brantner Servicii Ecologice (!), care se ocupă de ridicarea deșeurilor menajere. În urma acelei întâlniri, remarcam cu surprindere plăcută că s-a ajuns la soluția ca gunoaiele menajere să fie ridicate și în zilele de week-end, în ”program complet”. Până la urmă era normală o astfel de măsură mai ales că vara debutase deja cu temperaturi ridicate. Iată ce ziceau și reprezentanții Primăriei după acea întâlnire din 15 iunie 2015: ”Astazi, 15.06.2015 conducerea Primăriei Piatra Neamt, impreuna cu reprezentanti ai Serviciului Gospodarie Comunala din cadrul institutiei si reprezentanti ai Politiei Locale Piatra Neamt s-au intalnit cu reprezentantii societatii Brantner SA, firma ce se ocupa de colectarea deseurilor din municipiul Piatra Neamt. In urma discutiilor purtate s-au luat o serie de masuri care vor fi puse in aplicare inca de saptamana aceasta: Colectarea deseurilor in weekend in municipiul Piatra Neamt se va face in ziua de duminica cu program complet. Aceasta decizie a fost luata in urma deselor sesizari venite de la cetateni care semnealeaza aglomerarea pubelelor in ultima zi a saptamanii. Aceasta decizie are caracter experimental; Echipe formate din reprezentanti ai primariei si ai SC Brantner vor face deplasari in teren pentru a identifica punctele de colectare supraaglomerate, a cauzelor si eliminarii acestora; Politia Locala va intensifica patrulele pentru identificarea persoanelor care cauta in pubelele de gunoi si pentru a lua masurile ce se impun pentru eradicarea acestui fenomen; De asemenea, avand in vedere faptul ca multe dintre persoanele care imprastie deseurile o fac pentru a sustrage deseurile reciclabile in scopul valorificarii lor in centrele de reciclare, primaria va solicita Institutiei Prefectului jud. Neamt sprijin prin institutiile deconcentrate din subordine in vedrea verificarii activitatii centrelor de colectare a deseurilor reciclabile”, susținea primarul Dragoș Chitic. 

Mai bine de o lună de zile, reprezentanții Brantner au venit conștiincios și duminica și au ridicate deșeurile din pubele. Și, ca la români, minunea a durat, nu 3 zile, ci doar vreo 3 săptămâni. Din motive cunoscute doar de șefii Brantner, gunoaiele nu mai sunt ridicate duminica, atunci când volumul de deșeuri este mult mai mare decât în timpul unei zile din cursul săptămânii și se adaugă ce aruncă oamenii și sâmbăta. Mai mult, persoanele fără căpătâi scotecesc prin tomberoane, din oră în oră, ca într-un ritual grotesc, lăsând în urma lor un dezastru. Sperăm într-o reacție a conucerii Primăriei cel puțin la fel de rapidă ca cea din urmă cu o lună și jumătate și cu un efect mult mai îndelungat.

Deocamdată vă lăsăm să ”admirați” câteva instantanee surprinse duminică, 2 august 2015, în cartierul Precista. O poză face cât o mie de cuvinte dar tot nu redă mirosul!gunoi 1gunoi 2gunoi 3gunoi 4gunoi 6

Articolul anterior

Tragedie la Costişa! Un tânăr de 16 ani s-a înecat în Bistriţa!

Articolul următor

PRODUSE ”ALIMENTARE” CARE NE OMOARĂ ÎNCET, DAR SIGUR!!! PATEURI, CRENVUȘTI, BRÂNZĂ TOPITĂ!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular