ISSN 2457 - 3973

Marius Rogin s-a hotărât! Candidează la Primărie, dar nu la Piatra-Neamţ!

Fostul deputat de Neamţ, Marius Rogin s-a hotărât şi candidează la primărie. Are susţinerea co-preşedinţilor PNL şi în septembrie va fi anunţat oficial candidatul liberalilor la Primăria sectorul 4 Bucureşti.

De altfel, c0-preşedintele PNL, Vasile Blaga a anunţat încă de acum o lună, la Piatra-Neamţ, că Marius Rogin este una dintre variantele pe care liberalii ar putea miza la localele de anul viitor.

Şansele lui Rogin de a ajunge primar în sectorul 4, unde este şi preşedintele filialei PNL, ţin însă foarte mult de viitorul politic al actualului primar Cristian Popescu Piedone. Aproape sigur, Piedone va candida la Primăria municipiului Bucureşti din partea UNPR şi va lăsa astfel loc pentru o competiţie electorală la primăria de sector.

Lupta electorală va fi extrem de interesantă în condiţiile în care sectorul 4 este unul atipic. Electoratul de aici este ”pestriţ” şi nimeni nu poate spune cu certitudine care partid va câştiga primăria.

Din punct de vedere politic, filiala PNL condusă de Marius Rogin are ca principal competitor filiala PSD condusă de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Un cuvânt greu de spus îl va avea însă actualul primar Cristian Popescu Piedone care va avea tot interesul să capaciteze voturile şi pentru candidatura sa la Primăria Capitalei. Aşadar, depinde foarte mult ce jocuri se vor face în spatele uşilor închise, indiferent de alianţele vizibile dintre partide.

Marius Rogin a promis că zilele viitoare va acorda un amplu interviu pentru newsallert.ro în care va face precizări asupra viitorului său politic şi administrativ.

 

Buget de 4 ori cât al municipiului Piatra-Neamţ

Primăria Sectorului 4 va înregistra în anul 2015 venituri totale de 494 milioane lei, la care se adaugă și suma de 100 milioane de lei din creditul contractat de la Banca Europeană de Investiții pentru derularea programului de reabilitare termică a blocurilor de locuințe. Astfel, primăria condusă de Cristian Popescu-Piedone va avea la dispoziție în 2015 un buget de aproximativ de 633 milioane de lei (inclusiv veniturile instituțiilor ce se autofinanțează integral sau parțial).
Comparativ, bugetul municipiului Piatra-Neamţ este de 170 de milioane de lei, de aproape 4 ori mai mic decât cel al sectorului 4 din Bucureşti.
Ce găseşti în sectorul 4?
Populaţia sectorului 4 este de circa 325.000 de locuitori iar suprafaţa acestuia este de 35 de kilometri pătraţi.
În sectorul 4 se află sediile Palatului de Justiţie, Institutului Naţional de Medicină Legală dar şi Uzina Filaret. Tot aici se află Dealul Patriarhiei, Biserica Bucur, Casa Memorială Tudor Arghezi şi Casa Memorială George Bacovia. În sectorul 4 se găseşte Muzeul Tehnic, Uzina Filaret, Observatorul Astronomic, Sala Polivalentă şi Palatul Naţional al Copiilor.
Aici se mai află parcurile Carol I şi Tineretului, Orăşelul Copiilor şi Lacul Văcăreşti.

    Articolul anterior

    Sute de nemţeni sancţionaţi în câteva zile de poliţişti! Amenzi de peste 57.000 lei!

    Articolul următor

    Ziarul de Roman îşi întrerupe ediția print

    2 Commentarii

    • era si greu pentru marius sa se hotarasca.dar vorba lui johanes ;ghinion’ bucurestiul nu e p.neamt nici hangu unde tine vrajeala de doi bani.nu ar fi mai bine sa se ocupe de pensiunea pe care o are pe valea muntelui.dar cu marius celalat a terminat conflictul.

    • Asociatia de Proprietari din str.Cercetatorilor nr.6,bl 29,scara2sector4 prin actiuni de vandalism au desfiintat aierisirile de la baiile situate in interiorul blocului iar Politia si Primaria nu a luat atitudine.
      Multumesc. 0766657562

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Cel mai popular