ISSN 2457 - 3973

Primarul Dragoș Chitic invită PSD, ALDE și PMP la dialog!

Liberalii din Piatra Neamț au ieșit cu o primă reacție după decizia de a boicota ședința de constituire a Consiliului Local. Primarul Dragoș Chitic, președinte al PNL Piatra Neamț a lansat o invitație la dialog către toate partidele componente ale consiliului, respectiv PSD, ALDE și PMP.

”Dincolo de jocurile politicianiste, consider că cel mai important este interesul cetățeanului. Drept urmare, înainte de constituirea noului Consiliu Local al municipiului Piatra Neamț, în urma anunțului că PSD – UNPR – ALDE și PMP vor forma o majoritate, consider că este imperios necesar să avem un dialog. În calitate de primar ales sunt interesat în primul rând de viitorul municipiului Piatra Neamț, de aceea invit liderii grupurilor politice din Consiliul Local, PSD, UNPR, ALDE și PMP, la o întâlnire pentru a discuta pe marginea proiectelor pe care le-au pregătit pentru cetățeni și pentru oraș. Este nevoie de un dialog lucrativ, în cadrul căruia să abandonăm haina politică, și să discutăm pe proiecte ca să ne asigurăm că în următorii  4 ani vom pune cu toții umărul la dezvoltarea orașului Piatra Neamț, așa cum ne-au mandat cetățenii prin votul din data de 5 iunie”, a declarat Dragoș Chitic.

”Cred în puterea dialogului și că dincolo de convingerile politice suntem obligați să acționăm în interesul cetățenilor.  Așa că este timpul să renunțăm la declarații pompoase și să stăm la masă ca să discutăm pe proiecte”, a mai spus Dragoș Chitic.

Practic, liberalii nu sunt de acord ca, în ciuda votului dat de cetățenii din Piatra Neamț, care au ales un primar liberal și au dat numărul cel mai mare de voturi PNL-ului, puterea la Piatra Neamț să fie deținută de PSD. Social-democrații au atras într-o alianță atât ALDE, cu care au un protocol la nivel național, cât mai ales PMP. Ambele partide cu orientări clare de dreapta au ales o alianță cu PSD atât la Piatra Neamț cât și la Consiliul Județean.

Ședința de constituire a CJ Neamț are loc la ora 14,00 și este sub semnul întrebării dacă cei 14 consilieri județeni ai PNL vor absenta.

În aceste condiții, tripleta propusă de majoritatea PSD-UNPR-ALDE-PMP, respectiv Ionel Arsene – președinte, Ion Asafatei – vicepreședinte, Laurențiu Dulamă – vicepreședinte, mai are de așteptat până marți, la ora 14.00.

 

Ce spune legea administrației publice locale

 

Art.1.- (1) Potrivit legii, in termen de 20 de zile de la data desfasurarii alegerilor va avea loc sedinta de constituire a consiliului local. Convocarea consilierilor locali alesi si validati in functie, se face de catre prefect, prin ordin, in maximum 5 zile de la pronuntarea hotararii de validare.
La sedinta de constituire participa prefectul sau reprezentantul sau, precum si primarul sau dupa caz, candidatul declarat castigator la alegerile pentru functia de primar.
(2) Validarea mandatelor candidatilor declarati alesi este conditionata de depunerea in termen a raportului financiar prevazut la art.25 din Legea 43/2003, la Curtea de Conturi.
(3) Sedinta se desfasoara in conditii legale daca participa cel putin doua treimi din numarul consilierilor locali alesi. In cazul in care nu se poate asigura aceasta majoritate, sedinta se va organiza, in aceleasi conditii, peste 3 zile, la convocarea prefectului. Daca nici la a doua convocare reuniunea nu este legal constituita, se va proceda la o noua convocare de catre prefect, peste alte 3 zile, in aceleasi conditii.
 (4) In situatia in care consiliul local  nu se poate reuni nici la a treia convocare din cauza absentei nemotivate a consilierilor locali, prefectul va declara vacante, prin ordin, locurile consilierilor locali alesi care au lipsit nemotivat la cele 3 ședințe.

 

Articolul anterior

NEWSALLERT PNL Piatra Neamț boicotează şedința de constituire a Consiliului Local

Articolul următor

Şedința de constituire a CJ, sub semnul lipsei cvorumului! Protest PNL!?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular