ISSN 2457 - 3973

Legea dării în plată a fost modificată esențial de senatorul PNL Eugen Țapu Nazare!

Senatorul PNL Eugen Țapu Nazare, președinte al comisiei economice a Senatului a reușit să modifice legea dării în plată prin scoaterea din actul normativ a Programului ”Prima casă”.

Parlamentarul nemțean susține că programul a fost unul de succes fapt dovedit de rata infimă a creditelor neperformante. Eugen Țapu Nazare a explicat că menținerea acestui program în legea dării în plată ar fi avut consecințe nefaste asupra industriei materialelor de construcții.

Legea dării în plată este o lege prioritară pentru PNL, este o lege care vine să facă dreptate, să împartă riscurile între consumatori şi bănci. Este o lege perfectibilă. Amendamentul care exclude programul prima casă de la lege îmi aparţine și l-am făcut în comisia economică de la Senat. Şi ulterior în plenul senatului. Programul ”Prima casă” funcționează bine. Sunt peste 166.000 credite luate de tineri până în 35 ani. Din acestea, rata de credite neperformante este insignifiantă de 0.04 la sută. Guvernul României a conceput programul ”Prima casă” pentru a stimula piaţa imobiliară. Această piață este contectată direct cu industria materialelor de construcţii, o industrie preponderent autohtonă și a doua industrie orizontală după cea auto. Şi-a pus cineva întrebarea cam câte locuri de muncă s-ar pierde în industria materialelor de construcţii? Ar însemna moartea clinică a programului ”Prima casă”, introducerea în această lege”, a declarat senatorul PNL Eugen Țapu Nazare.

Articolul anterior

Aproape 700 de dosare pentru cele 80 de locuri de agent din Poliția Neamț!!! Și mai este o zi…

Articolul următor

Liberalii acuză PSD de criza apei din Piatra Neamț! Cuvinte grele: ”sabotaj”, ”batjocură”, ”să plece acasă”! Peste 40 de avarii în 2 luni!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular