La ora 18.00, Harbuz era primar de Piatra Neamț! În 3 ore, pietrenii l-au făcut primar pe Chitic!

La ora 18.00, Harbuz era primar de Piatra Neamț! În 3 ore, pietrenii l-au făcut primar pe Chitic!

Duminica votului a fost una atipică pentru municipiul Piatra Neamț! Pentru principalii candidați la funcția de primar, ziua s-a desfășurat între agonie și extaz.

Dimineața a fost una aglomerată la secțiile de votare iar la orele prânzului chiar se aștepta la ușă pentru a putea intra în secția de vot. Raportat la alegerile din 2012, prezența era însă mult mai mică și deja toată lumea se întreba pe cine avantajează absenteismul.

Cunoscut ca un partid cu alegători disciplinați, PSD părea ca va profita, nu doar de fragmentarea dreptei cu mai mulți candidați, ci și de dezinteresul major față de alegeri.

Între orele 14.00 și 16.30, pe străzile din Piatra Neamț s-a așternut, ca de obicei, liniștea. A fost liniștea dinaintea furtunii căci peste oraș s-a abătut o ploaie torențială de circa o oră și jumătate care părea că i-a descurajat pe alegătorii care așteaptă seara să iasă la vot și apoi la terase.

Astfel, la ora 18,00, prezența la vot în Piatra Neamț era de circa 28 la sută. La acest moment, Liviu Harbuz (PSD+UNPR) era noul primar al municipiului Piatra Neamț. N-a fost să fie…

După ce s-a oprit ploaia, Piatra Neamț a început să prindă viață timid dar sigur. Soarele care a reapărut pe cer a ajutat. Rețelele de socializare și unele site-uri de știri au început să mobilizeze întreaga populație a județului să iasă a vot, pentru legitimitatea viitorilor aleși. Au venit și contra-mesaje din zona PSD: ”nu mai îndemnați lumea să iasă la vot, PNL a pierdut alegerile”. Iar alte site-uri de știri on-line au tăcut mâlc! (rușinică…)

Mesajul anti-democratic să nu iasă lumea la vot este de înțeles din punct de vedere politic pentru că, la ora respectivă – 18.00, PNL pierduse și Primăria și Consiliul Local Piatra Neamț!

În ultimele 3 ore de vot, de la 18.00 la 21.00, au mai votat circa 6.000 de pietreni. Pe fondul avansului fragil pe care Harbuz îl avea la ora 18.00, situația s-a răsturnat.

Este binecunoscut faptul că seara votează cu preponderență electoratul de dreapta și regula s-a păstrat și la Piatra Neamț. Dragoș Chitic a câștigat cu un avans de circa 2.000 voturi luate cel mai probabil în ultimele 3 ore. Cele 6.000 de voturi din intervalul 18.00 – 21.00 au întors situația și au stabilit ierarhia finală.

La PSD s-au băgat șampaniile la loc, în frigider, în timp ce la PNL s-au băut calde!

Un comentariu la "La ora 18.00, Harbuz era primar de Piatra Neamț! În 3 ore, pietrenii l-au făcut primar pe Chitic!"

  1. PDS=PPN   7 iunie 2016 la 23:43

    Felicitari domnule Harbuz alias Pepene alias Lubenita ! Ma bucur ca nu ati reusit sa ajungeti hot, pardon primar, aveti numarul de neuroi egal cu numarul de samburi dintr-un pepene…pardon…dintr-un Harbuz….!

    Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.