Jungla Urbană la Piatra Neamț

Jungla Urbană la Piatra Neamț

Sambata  13 iunie 2015, la ora 8.30 se va da startul unei noi editii  a concursului  intitulat „JUNGLA URBANA”. Concursul este organizat de către Consiliul Local al Tinerilor din Municipiul Piatra-Neamţ, structură coordonată de Asociaţia de Sprijin Comunitar „ACS” şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Neamţ şi are ca scop implicarea activă a tinerilor din judeţul Neamţ în viaţa comunităţii.

„Jungla Urbană a devenit un eveniment de referință pentru tinerii din județul Neamț. Este o adevărată provocare nu numai pentru concurenți, care sunt într-o cursă contratimp, în care trebuie să rezolve diferite probe și să descifreze cheia indiciului care îi trimite de la un punct de control la altul, dar și pentru voluntarii care se implică în organizare și care trebuie să găsească de la o ediție la alta noi traseee, noi puncte de control, noi probe și noi indicii. E un concurs pentru care pregătirile sunt poate mai dificile decât derularea în sine, căci de la un an la altul, vin tineri tot mai bine antrenați, tot mai motivați să câștige”, spun organizatorii.

Jungla Urbană 2015 vine cu o serie de elemente noi, care vor aduce un plus de calitate deja celebrului concurs: prezența unor puncte de refreshment pe traseu, unde concurenții vor putea să-și ia o pauză de energizare și unde vor găsi fructe, apă, și mici gustări, introducerea unor checkpointuri «umblătoare», care vor fi mereu în mișcare și care vor trebui căutate într-o anumită zonă de pe traseu, introducerea unor checkpointuri eliminatorii, a unor probe finale pentru departajarea echipelor căștigătoare, un premiu special pentru echipa care reuseste să facă dovada rezolvării a cât mai multe din taskurile suplimentare foto – video.

Jungla Urbană este o activitate a proiectului «Centrul de voluntariat Neamț », proiect finanţat prin granturile Spațiului Economic European 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.” a declarat Mihaela-Loredana Dinu, director ACS Piatra Neamt și coordonator al proiectului.

Activitatea propriu-zisă se bazează pe orientare urbană şi treasure hunt (vânătoare de comori) si se desfăşoară pe raza oraşului Piatra-Neamţ.

junlga urbana2

Participanţii, organizaţi în echipe de câte 4 tineri, trebuie să străbată un traseu, pe parcursul căruia vor trebui să dezlege misterele ascunse în spatele indiciilor lăsate de organizatori şi să treacă de câteva probe incitante şi distractive, la finalul cărora se găseşte comoara (premiul).

Echipele inscrise in concurs (in total aproximativ 100 de tineri) se vor întrece pentru a obtine unul din premiile puse la dispoziție, în valoare totală de 2000 de lei.

Proiectul reprezintă o iniţiativă a consilierilor CLT si este deja o activitate de tradiţie în rândul tinerilor din Piatra-Neamţ.

Consiliul Local al Tinerilor din Piatra-Neamţ este un grup constituit integral din elevi ai liceelor din Piatra-Neamţ, care identifică şi răspunde nevoilor tinerilor. Principalul obiectiv al CLT este promovarea participării tinerilor la decizia publică în problemele care îi privesc, oferindu-le oportunităţi de a-şi pune în valoare calităţi legate de conduita lor civică, de calitatea lor ca cetăţeni şi de membri ai comunităţii locale din care fac parte.

 

(G.A.)

 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.