Ionel Arsene: Legea PSD de eliminare a celor 102 taxe trebuie să fie promulgată de președintele României!

Ionel Arsene: Legea PSD de eliminare a celor 102 taxe trebuie să fie promulgată de președintele României!

Coaliția majoritară PSD-ALDE a punctat o primă lege promisă în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Legea inițiată de PSD privid eliminarea a 102 taxe (inclusiv taxa auto și cea radio-tv), și care a fost întoarsă în Parlament de președintele Klaus Iohannis deși Curtea Constituțională a declarat-o constituțională, a trecut la foc automat prin Senat și Camera Deputaților.

Practic, noii deputați și senatori ai PSD și ALDE, au respins solicitarea președintelui României de reexaminare a legii, astfel că ea va ajunge, din nou, la promulgare, sub aceeași formă.

Liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, a salutat decizia luată ieri și azi în Senat, respectiv Camera Deputaților, și a cerut președintelui Iohannis să promulge cât mai repede această lege.

”Camera Deputatilor a dat astazi, din nou, votul pentru mentinerea legii privind eliminarea celor 102 taxe si impozite in forma in care a fost adoptata inca din luna noiembrie de catre fostul Parlament. Astfel, s-a finalizat procedura de reexaminare pe care presedintele Iohannis a solicitat-o, fara a oferi vreo justificare, dupa ce Curtea Constitutionala a spus ca aceasta lege respecta prevederile legii fundamentale. Sper ca legea sa fie promulgata de presedinte, iar romanii sa beneficieze de efectele pe care aceasta le produce. Romanii merita sa aiba parte de o reducere a birocratiei si de o reducere a poverii fiscale.Imi doresc ca presedintele Iohannis sa nu desconsidere votul pe care legislativul l-a acordat astazi si sa incerce noi modalitati de a pune obstacole in aplicarea legii. PSD isi doreste sa isi respecte angajamentele luate in fata romanilor, iar pentru acest lucru sper ca presedintele va intelege sensul votului acordat de romani pe 11 decembrie”, a declarat Ionel Arsene, președintele PSD Neamț și al Consiliului Județean.

Cele mai importante taxe eliminate care sunt prevăzute în legea promovată de PSD sunt: 

– taxa radio-tv

– timbrul de mediu (taxa auto)

– 20 de taxe de la Registrul Comerţului (inclusiv de înființare a firmelor)

– 33 de taxe consulare şi de cetăţenie

– taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului

– 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor

– 13 taxe extrajudiciare de timbru

Un comentariu la "Ionel Arsene: Legea PSD de eliminare a celor 102 taxe trebuie să fie promulgată de președintele României!"

  1. constantin   29 decembrie 2016 la 9:06

    este un prim semnal ca psd se tine de programul prezentat electoratului.nu putem decat sa fim mandri ca arsene tine aproape.cred ca il atrage mult bucurestiul.

    Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.