ISSN 2457 - 3973

Interviu cu Romel Bîrjoveanu, candidat PNL la Consiliul Local. ”Municipiului Piatra Neamț îi lipsește încrederea în sine”

În marea majoritate a cazurilor, campaniile electorale în presă se axează pe principalii pioni: candidații la funcția de primar și la cea de președinte al Consiliului Județean. În spatele acestora se află însă echipe de candidați formate din oameni care vor ocupa poziții cheie în administrația locală: consilierii locali și consilieri județeni. De altfel, Consiliile Locale și Consiliul Județean sunt cele care iau deciziile cu impact local, în timp ce primarul sau președintele CJ reprezintă executantul acestor hotărâri. 

Vă prezentăm, începând de astăzi, o serie de interviuri în care candidații eligibili pentru funcția de consilier local la Piatra Neamț și consilier județean își prezintă viziunile proprii pentru viitorul mandat în administrația locală .

 

Interviu cu Romel Bîrjoveanu, candidat din partea PNL Piatra Neamț pentru funcția de consilier local (poziția a 5-a pe listă)

  1. CV-ul dumneavoastră.

Romel Bîrjoveanu: Sunt absolvent al Academiei de Studii Economice, specializare administrație publică, am urmat un Master tot în cadrul ASE în managementul instituțiilor publice.

La 22 de ani mi-am început cariera de consultant politic pentru mai mulți parlamentari.

Am avut plăcerea să lucrez cu senatorul Sorin-Adrian Vornicu, deputatul Ioan Onisei, senatorul Marius Munteanu, fostul ministru Silvia Ciornei, deputatul Marius Rogin și senatorul Eugen Țapu-Nazare. De toți mă leagă amintiri foarte frumoase, fiecare în parte lăsând o ”amprentă” în dezvoltarea mea ca om politic. Deși, părerea mea este că nu poți fi om politic în adevăratul sens al cuvântului decât după ce ți-ai luat un vot de încredere din partea populației.

Am fost pentru o scurtă perioadă director coordonator al Oficiului Județean de Consultanță Agricolă, între timp, mi-am deschis o firmă de publicitate și marketing electoral, bazată mai mult pe studii de piață și consultanță.

  1. Ce v-a determinat sa intrati in politica si de ce in PNL?

Romel Bîrjoveanu: Politica am început-o în 1996, la 18 ani. Aveam o mulțime de idei, nu-mi plăcea ce vedeam în viața politică și administrativă a României din acea vreme și m-am decis să schimb cumva sistemul, intrând tocmai în interiorul lui. Evident că nu am reușit să schimb nimic, dar am adunat în jurul meu o armată de tineri și împreună cu ei am început să avem glas. Mai subțire la început, dar cu timpul, începeam să fim ascultați și percepuți ca un fel de ”voce a străzii”. În PD m-am înscris, pentru că era singurul partid care inspira deschidere către tineri, democrație, etc. Eram luați în seamă, eram ascultați de ”titanii” de la acea vreme și asta ne dădea mari speranțe că, vreodată, vom putea schimba sistemul în bine.

Au trecut 20 de ani de atunci și abia acum am deplina convingere că aș putea lăsa ceva mai bun în jurul meu, prin ceea ce voi reuși să fac din postura de consilier local, bineînțeles, alături de echipa și viziunea noastră despre Piatra Neamț.

În PNL am venit în 2013. Echipa de la municipiu m-a făcut să mă apropii de liberali. Tineri, bine organizați, oameni bine așezați profesional, asta am găsit la PNL. Am făcut foarte repede echipă cu ei și astăzi pot să spun că suntem una din cele mai închegate organizații.romel1

  1. Ce credeti ca ii lipseste in momentul de fata municipiului Piatra Neamt?

Romel Bîrjoveanu: Cred că încredere în sine. Orașul s-a dezvoltat frumos în ultimii ani, are un cadru natural cum puține au în țară. În jurul nostru e un oraș cu povești frumoase și cu oameni minunați cărora le mai trebuie un strop de încredere. Multe lucruri frumoase se pot face dacă gândești pozitiv și dai șansa unor oameni care își iubesc orașul să-l poată dezvolta și aduce la o stare firească de normalitate.

  1. Care este proiectul pe care doriti sa il sustineti in principal in mandatul de consilier local?

Romel Bîrjoveanu: Sunt absolvent de administrație publică. Sigur că mi-aș dori ca omul de rând să nu mai vadă în Primărie ca instituție, o sperietoare. Mulți au o frică și o emoție când vin să-și ia un aviz ori altfel de acte administrative, de parcă ar merge la dentist. Simplificarea obținerii acestor acte, fie ca timp sau ca și conținut, mi se pare un mare pas spre normalitate. Ne place să ne comparăm cu sistemele administrative europene, dar facem prea puțini pași spre a ne apropia de ele. Legislația este ambiguă în multe cazuri, dar cred că pe plan local se pot mișca lucrurile ca aceasta să nu fie privită ca o piedică în fața cetățeanului.

  1. Daca ati putea sa luati 3 decizii importante pentru municipiul Piatra Neamt, care ar fi acele decizii?

Romel Bîrjoveanu: Depinde mult de ce fel de factor de decizie ești.

Dar dacă aș avea posibilitatea de decizie, în primul rând aș găsi o soluție pentru grupurile de infracționalitate juvenilă din Piatra Neamț. E o problemă pentru persoanele în etate în special, atacate de acești mici infractori. Datorită faptului că sunt minori, nu pot fi reținuți și se întorc înapoi pe stradă și își continuă operațiunile.

În al doilea rând, o deschidere totală pentru turism. Nu văd un oraș industrial. Un colos industrial poate fi îngropat în câteva săptămâni doar prin modificarea unui curs valutar sau prin creșterea pe bursa mondială a prețurilor la diferite consumabile. Pe când cadrul natural, nu vine nimeni să-l modifice. Ne-a binecuvântat Dumnezeu cu așa împrejurimi, așa că trebuie să profităm la maxim de acest lucru. Cred cu tărie că parteneriatul public-privat va dezvolta turismul în zonă.

Al treilea lucru și poate cel mai important, ar fi investiția în educație. Părinții mei au fost cadre didactice și am învățat un lucru de la ei: nu contează atât de mult dacă în fața casei tale drumul este asfaltat. Ce fel de oameni calcă pe acel drum este important. Cred că ar trebui cu toții să facem tot ce ține de noi pentru a avea generații de oameni bine educați, care să poată lua cele mai înțelepte hotărâri în viitor. Astăzi, deciziile prezentului sunt în mâinile noastre. Peste câțiva ani, vor fi ale generațiilor care se formează acum.romel2

  1. Care este mesajul d-voastra pentru locuitorii municipiului Piatra Neamț?

Romel Bîrjoveanu: Reiau mesajul de la o întrebare anterioară: încredere. Asta vreau să le transmit foștilor mei profesori, foștilor mei colegi, prietenilor, amicilor, tuturor celor care într-un fel sau altul m-au cunoscut. Fac parte dintr-o echipă de tineri minunați, care abia așteaptă să fie puși la treabă și care nu vor să dezamăgească. Nu știu dacă avem prea multe calități, dar una sigur ne definește pe toți: ne iubim orașul!

Articolul anterior

Aniversare la Cotroceni! Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc a fost invitat de preşedintele Klaus Iohannis

Articolul următor

Ionel Arsene: Avem nevoie de un brand al judeţului Neamţ! PSD Neamţ invită la dialog istoricii, arheologii, reprezentanţii bisericii şi ai agenţiilor de turism

5 Commentarii

  • Frumoase cuvinte… Pt că te cunosc de mic, am încredere în cuvintele tale, în ceea ce vrei să aduci orașului nostru drag…INCREDEREA ! Ești un tânăr onest,pt, că faci parte dintr-o astfel de familie… Îți doresc din inimă, SUCCES…!!!

  • Zice bine băiatul asta. De ce a stat ascuns pana acum?

  • Apropo daca sunteti atat de bine pregatit de ce ati preferat sa stati in spatele unor salai politici si nu va ti adus aportul in administratia locala?! Din cate stiu sunteti bine infipt in acest partid si trageti sfori la nivel inalt!

  • Cum sa stea ascuns, daca de la 22 de ani ii invata tot felul de lucruri pe politicieni. Baiatul asta s-a nascut genial, superspecializat, si nici n-a terminat bine cu scoala si deja le dadea lectii la politicieni… Nu lipea afise, nu impartea pliante, nu le cara servieta, ci le dadea lectii! Oare stiu tontii aia de politicieni ce nestemata au avut langa ei? Ca, uite, daca se afirma si el mai devreme, avea si orasul asta mai multa incredere in el… Ca asta e problema orasului Piatra Neamt: ca n-are incredere in el insusi. I-ar trebui consiliere de la un psiholog… In rest, avem de toate: si locuri de munca si strazi perfecte, nu sunt datorii la banci… E bine, dar n-are orasul incredere in el!
    Si, cu siguranta comentariul asta n-o sa apara pe site, pentru ca nu da bine la campania d-lui demagog…

  • Mi-a fost director la OJCA Neamt. E un băiat de nota 10! Ma bucur ca s-a băgat in competiția electorală

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular