Intervenții ale ISU Neamț: casă trăsnită, cal căzut în beci, accidente rutiere

Intervenții ale ISU Neamț: casă trăsnită, cal căzut în beci, accidente rutiere

Miercuri, 20.09.2017, la ora 11:16, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o magazie în municipiul Roman, str. Alba Iulia. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat zece pomieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

În urma evenimentului au ars douăzeci de stupi pentru albine din lemn, fără albine, depozitaţi într-o magazie din beton cu o suprafaţă de cca. 5 mp.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost,,foc deschis în spaţii închise”.

Miercuri, 20.09.2017, la ora 23:06, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în localitatea Moldoveni. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman şi şase pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Moldoveni.

În urma evenimentului au ars acoperişul unui grajd, confecţionat din astereală din lemn şi învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de cca. 20 mp, elemente de tâmplărie şi cca. 300 kg porumb boabe.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost ,,trăsnet”.

Noaptea trecută la ora 03:46, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în localitatea Vânători Neamţ, str. Şcoala Veche. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat unsprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un autocamion de intervenţie din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Vânători Neamţ.

În urma evenimentului au ars acoperişul locuinţei, confecţionat din astereală din lemn cu învelitoare din draniţă şi tablă tip ţiglă, cu o suprafaţă de cca. 250 mp., o anexă, confecţionată din lemn cu învelitoare din draniţă şi plăci de azbociment, cu o suprafaţă de cca. 150 mp. Lupta cu flăcările a pompierilor tîrgnemţeni a durat aproximativ 3 ore.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost ,,scurtcircuit la un cablu electric defect”.

Misiune salvare cal căzut în beci

Miercuri, 20.09.2017, la ora 20:24, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că un cal a căzut într-un beci în satul Poiana din comuna Negreşti. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei pompieri militari cu o autospecială de capacitate mică din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ. S-a intervenit pentru scoaterea calului din beci cu ajutorul echipamentului din dotare şi un buldoexcavator aparţinând Primăriei Negreşti. Animalul a fost predat proprietarului.

Asigurare măsuri PSI accident rutier

Miercuri, 20.09.2017, la ora 22:01, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre despre producerea unui accident rutier pe DN2(E85), fără persoane încarcerate, pe raza satului Teţcani, comuna Gherăeşti. La locul indicat de apelant s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de descarcerare grea şi o autospecială de stingere de capacitate medie din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

Forţele deplasate la locul evenimentului au asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier prin deconectarea bornelor de la acumulatorul autoturismului şi îndepărtarea scurgerilor de combustibil. Persoanele din autoturism au fost asistate de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.