Intervenție a salvamontiștilor în Ceahlău la copii aflați în stare de extenuare

Intervenție a salvamontiștilor în Ceahlău la copii aflați în stare de extenuare

Salvamontiștii nemțeni au avut două intervenții, duminică, pentru acordarea primului ajutor la doi copii care se aflau în stare de extenuare.

Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț, a declarat că inițial s-a plecat la o solicitare pentru un singur copil. Când au ajuns la grupul de turiști, s-a constatat că și un al doilea copil are nevoie de ajutor.

”Duminică, 28 mai 2017, în jurul orei 19.30 am fost anuntati prin Dispeceratul Salvamont si 112 că unui copil de 12 ani, dintr-un grup de excursionisti de la Tulcea, acuză stări de rău, vomă, dureri acute de cap și somnolență și nu mai putea continua drumul. Grupul coborase din zona Vf. Toaca spre Cascada Duruitoarea. Echipa de interventie din Baza Durau s-a deplasat in zona unde intre timp inca un copil acuza aceleasi simptome. Dupa acordarea primului ajutor, fetita de 12 ani si-a revenit si a putut continua traseul pe picioarele ei. Al doilea copil a trebuit transportat cu UT 2000 până la punctul medical al Bazei Durau unde a fost consultat de catre personalul medical de la Ambulanta Neamt. Apartinatorii au refuzat internarea”, a declarat Raul Papalicef.

Șeful Serviciului Salvamont a mai spus că este al patrulea caz de epuizare fizică accentuată la copii sub 14 ani la care s-a intervenit în această primăvară, cu aceleași simptome: dureri de cap, vărsături, stări febrile, dureri musculare și amețeli. Potrivit salvamontiștilor, cauza este parcurgerea traseelor ce depășesc condiția fizică a victimei, alimentație precară și deshidratarea.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.