Întârzieri de 5 luni la finalizarea Pieței Centrale din Piatra Neamț

Întârzieri de 5 luni la finalizarea Pieței Centrale din Piatra Neamț

În sfântul spirit românesc, lucrările la Piața Centrală din Piatra Neamț nu au fost finalizate nici astăzi şi nimeni nu face nimic concret. Timpul trece, constructorul (Moldocor) îşi încasează în linişte banii, iar comercianții vând în continuare pe trotuare, în ninsoare, la minus 10 grade Celsius.

Primarul Dragoş Chitic a mers, miercuri, să inspecteze lucrările iar la final a izbucnit: „Sunt nemultumit de intarzirea in finalizarea construirii Pietei Centrale. Astazi am convocat un comandament cu toti factorii implicati si am cerut sa fie urgentata terminarea lucrarilor.Ni s-au tot comunicat termene care nu au fost respectate si am ajuns ca in plina iarna sa nu avem Piata Centrala functionala iar comerciantii isi  desfasoara activitatea in conditii foarte dificile. Reamintesc ca este un contract de executie intre Compania Nationala de Investitii Bucuresti si un constructor privat si le solicit sa se implice exemplar in perioada urmatoare. Din stadiul lucrarilor constatat astazi afirm ca ar trebui  ca in maxim trei saptamani sa fie solicitata receptia lucrarii, dupa care sa se realizeze predarea /primirea intre CNI Bucuresti si Primaria Piatra Neamt. Va urma predarea ulterioara a obiectivului catre administrator care sa se poata ocupa in regim de urgenta de inchirierea spatiilor si obtinerea avizelor necesare pentru redeschiderea pietei. Am solicitat organizarea de comandamente saptamanale in care sa fie raportat progresul realizat pentru a finaliza cat mai repede lucrarile”.fb_img_1484140232196

Oare contractul semnat cu Compania Națională de Investiții nu prevede termene stricte şi sancțiuni în cazul nerespectării acestora?

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 7 martie 2016, iar termenul de execuție era de 6 luni, deci obiectivul ar fi trebuit finalizat până pe 7 septembrie. 
Piaţa Centrală a municipiului Piatra Neamţ a fost distrusă, în totalitate, de un incendiu produs în noaptea de 20 spre 21 iulie 2014. Potrivit anchetei efectuate de specialiştii IGSU, incendiul s-a produs în urma unui scurtcircuit produs la un boiler.

În cadrul pieţei funcţionau 142 de spaţii comerciale şi 245 de standuri, fiind afectate de incendiu aproximativ 650 de persoane care lucrau aici. Veniturile aduse la bugetul local de piaţă sunt estimate la circa 300.000 de lei lunar. Piaţa Centrală din Piatra Neamţ deservea circa 125.000 de locuitori ai municipiului şi ai comunelor învecinate.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.