Incendii, accidente și proiectile neexplodate – misiunile ISU Neamț din ultimele 24 de ore

Incendii, accidente și proiectile neexplodate – misiunile ISU Neamț din ultimele 24 de ore

Misiune de asanare muniție neexplodată

Miercuri, 06.09.2017, la ora 09:47, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că pe tronsonul căii ferate la km 340 + 200m, în zona localităţii Trifeşti a fost decoperit un element de muniţie neexplodate(un proiectil exploziv cal. 75 mm), de către un bărbat de 47 de ani, angajat al SNCFR – Districtul nr. 5 Roman, în timp ce efectua verificarea liniei de cale ferată. La locul intervenției s-au deplasat doi subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat un proiectil exploziv cal. 75 mm, provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Echipa pirotehnică a verificat zona pe o suprafaţă de 500 mp şi nu au mai descoperit elente de muniţie. Ţinând cont că verificarea şi revizia liniei ferate se execută o dată la două zile s-a ajuns la concluzia că proiectilul a fost adus în zona respectivă de către persoane rămase neidentificate.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, cetăţenii trebuie:

  1. a)să anunţe de urgenţă prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112” despre descoperirea de muniţii neexplodate;
  2. b)să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite neexplodate;
  3. c)să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea muniţiilor neexplodate;
  4. d)să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
  5. e)să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
  6. f)să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
  7. g)să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

Misiune de stingere incendiu

Miercuri, 06.09.2017, la ora 11:26, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o magazie în localitatea Zăneşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi doi pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Roznov şi al comunei Zăneşti.

În urma evenimentului au ars 100 kg deşeuri textile, 10 ml gard lemn, cca. 100 kg rumeguş.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii închise”.

Asigurare măsuri PSI accidente rutiere

Miercuri, 06.09.2017, la ora 13:28, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre despre porucerea unui accident rutier pe DN15 în satul Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. La locul indicat de apelant s-au deplasat şapte pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD(TIM) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ.

Echipajul care încadrează autospeciala de stingere a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier prin deconectarea bornelor de la acumulatorul autocamionului şi a spălat partea carosabilă. În accidentul rutier au fost implicate trei victime fiind preluate două de echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi una de echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

Joi, 07.09.2017, la ora 06:02, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre despre porucerea unui accident rutier pe E85 pe raza localităţii Gherăeşti. La locul indicat de apelant s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de stingere, o ambulanţă SMURD(EPA) şi o autospecială de descarcerare din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

Echipajul care încadrează autospeciala de stingere a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier prin deconectarea bornelor de la acumulatoarele autoturismelor implicate în accident. În urma accidentului rutier nu au rezultat victime.

Misiune de stingere incendiu de vegetaţie uscată

Miercuri, 06.09.2017, la ora 23:53, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu de vegetaţie uscată(mirişte) în municipiul Piatra Neamţ, str. Izvoare. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ.

În urma evenimentului au ars cca. 500kg paie de grâu şi cca. 50 mp mirişte.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.