Incendiatorul blocului din Piatra-Neamț locuia în apartamentul unei victime de la ”Colectiv”! Familia sa a fost evacuată!

Incendiatorul blocului din Piatra-Neamț locuia în apartamentul unei victime de la ”Colectiv”! Familia sa a fost evacuată!

Incendiul de la blocul situat în spatele Inspectoratului Școlar Județean Neamț pare a face parte dintr-un adevărat film. Marius Alexe (19 ani), tânărul suspectat de polițiști că a dat foc podului imobilului din strada Viorelelor, locuia într-unul dintre apartamente împreună cu mama și bunica sa. În fapt, cei trei stăteau acolo prin bunăvoința unei rude.

Mama lui Marius Alexe era verișoară primară cu Adrian Rugină (foto jos), cel care a pierit în teribilul incendiu de la clubul ”Colectiv”, pe când încerca să salveze victimele din interior. Adrian Rugină îi lăsase de mai mulți ani să stea în acel apartament din Piatra-Neamț, mai ales că el se afla în București.

După moartea acestuia, fosta sa iubită, cu care are o fetiță recunoscută, a început procedurile legale privind drepturile succesorale asupra apartamentului.

Între timp s-a produs și nenorocirea de la blocul din Piatra-Neamț unde principalul suspect este Marius Alexe. Nu este clar modul în care a luat foc podul blocului. Principala pistă este că băiatul ar fi copt mai multe vinete și gogoșari în pod, alături de alți prieteni, iar jarul nu a fost stins de tot iar după câteva ore s-a produs incendiul. Cert este că el a fost reținut de anchetatori.

Între timp, Inspecția Socială a efectuat mai multe anchete sociale la proprietarii apartamentelor de la ultimul nivel pentru a acorda ajutoare de urgență de la Guvern, în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare familie. În urmă cu aproape o lună aceste ajutoare au fost acordate iar beneficiarii au fost chemați la Inspecția Socială pentru a primit banii.

A venit și mamalui Marius Alexe, la fel ca ceilalți oameni însă cu doar o zi înaite apăruse hotărârea definitivă a instanței prin care proprietara apartamentului devine fiica lui Adrian Rugină. Totodată, mama fetiței a trimis Inspecției Sociale aceste documente iar suma de bani a fost blocată, urmând să revină copilului.

Pe de altă parte, drama familiei lui Marius Alexe nu s-a terminat odată cu reținerea tânărului și blocarea sumei de bani. Se pare că mama și bunica acestuia urmează să fie evacuate din apartament de noul proprietar de drept.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.