Iată ce compartimente vor fi în Piața Centrală a municipiului Piatra Neamț

Iată ce compartimente vor fi în Piața Centrală a municipiului Piatra Neamț

Primarul interimar al municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic a prezentat, joi, într-o conferință de presă, stadiul lucrărilor de la Piața Centrală a municipiului Piatra Neamț. Dincolo de aspectele tehnice ale situației s-a desprins ideea că lucrările sunt în grafic și că piața va fi dată în folosință la termen, în septembrie 2016.

”Piața Centrală este un obiectiv major al Primăriei Piatra Neamț. Dacă vom continua în acest ritm, monitorizând şi intervenind unde apar blocaje între proiectant, constructor și eventual Compania Națională de Investiții, termenul de finalizare -septembrie 2016 – va fi respectat”, a declarat primarul interimar Dragoș Chitic.

La parter va fi zona de legume fructe, echipată cu 150 tarabe de inox.

Corpul B plus C, adică parter plus etaj, va cuprinde o zonă de carne şi una de peşte (cea de pește va fi prin extinderea pe partea de nord a pieței și va avea 27 camere frigorice).

Zona de lactate și ouă va cuprinde 22 de boxe de 10 metri pătrați fiecare.

Vor exista 20 de boxe de panificaţie de 11 metri pătrație fiecare.

Va fi o zonă pentru unelte agricole (40 de boxe de 8 metri pătrați fiecare), zonă pentru controlul sanitar-veterinar, spaţii de depozitare, grupuri sanitare, zonă de fast-food, zonă de copii, zonă de cântar, birou pentru viitorul administrator.

Zonă pentru alimentaţie pubică etaj 1 şi zonă pentru unelte agricole (40 boxde cu 8 mp fiecare), grupuri sanitare, duşuri, vestiare

Va fi un sistem de sonorizare şi avertizare publică.

Ca noutate, piața are un rezervor subteran de apă care poate alimenta sistemul de stingere a incendiilor.

Întreaga construcție are 224 de tone din care 154 de tone au fost deja montate.

2 comentarii la "Iată ce compartimente vor fi în Piața Centrală a municipiului Piatra Neamț"

  1. andrei   21 mai 2016 la 14:24

    felicitari

    Răspunde
  2. constantin   20 mai 2016 la 7:52

    trec zilnic prin zona si ma bucur cand vad cum se lucreaza.sa dea dumnezeu sa o tina tot asa si in octombrie sa ne facem cumparaturile din piata noua.

    Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.