ISSN 2457 - 3973

Grindina a lovit și la Borca și Farcașa! Furtunile revin în această seară în zona de munte!

Cel puțin 25 de gospodării din satul Stejaru, comuna Farcașa au fost afectate de grindina și ploile torențiale care au căzut vineri seara. De asemenea, 2 gatere din aceeași localitate au fost distruse de intemperii. Totodată, 3,3 hectare de terenuri agricole din Stejaru, Borca și Soci, care au scăpat de secetă au fost distruse total de grindină.

Viiturile puternice au deplasat de la locul ei coloana de apă din satul Borca. Nu au scăpat de viituri nici drumurile din Farcașa și Borca. Astfel, 1.8 kilometri de drum comunal din satul Stejaru – comuna Farcașa și aproape 500 de metri de drum comunal din Borca, Soci și Pârâul Pântei au fost afectate de torenți. Totodată, 4 podețe din beton armat din satul Stejaru au fost distruse de viituri.

Zona de munte a județului Neamț a fost vizată, vineri seara, de 3 atenţionări de fenomene meteorologice periculoase imediate Cod Galben şi Portocaliu, prognozând precipitaţii ce pot depăşi 25-35l/mp izolat 40l/mp, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindină şi descărcări electrice, Atenţionările au fost valabile pentru  intervalele orare 16.00 -17:00; 17:00 – 18:30; 17:30 – 18:30. De la Administraţia Naţională Apele Române s-au primit 2 atenţionări hidrologice pentru fenomene imediate, valabile pentru intervalele orare 16.15 – 22.00 şi 18.10 – 24.00 ce prognozau scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pentru bazinele hidrografice ale râurilor Bistriţa şi Moldova cu probabilitate mai mare pe râurile Borca şi Farcaşa.

Meteorologii au prognozat fenomene meteorologie periculoase și pentru această seară.

 

Articolul anterior

Polițiștii din Târgu Neamț s-au trezit cu un … proiectil de 47 milimetri!

Articolul următor

Tragedii: 12 persoane, între care 6 copii s-au înecat anul acesta în Bistrița, Siret și Moldova!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular