ISSN 2457 - 3973

Excavații arheologice în Neamț în cadrul unui amplu proiect National Geographic Society

Județul Neamţ este locul de desfăşurare a unor excavaţii arheologice care fac parte din proiectul „Oligocene – Early Miocene (34-16 Mya) Fauna: Field Excavations in the East Carpathians, Romania”.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, proiectul are loc sub coordonarea dr. Ionuţ Grădianu de la Muzeul de Ştiinţe Naturale Piatra Neamţ și face parte dintr-un grant National Geographic Society. Scopul principal al acestui proiect vizează continuarea cercetărilor asupra ihtiofaunei fosile din aria estică a Carpaţilor Orientali; colectarea de material fosil din formaţiuni oligocene.

”Județul Neamț este recunoscut pentru vestigiile sale arheologice, dar și pentru cercetările care au avut loc în județul nostru, fiind un punct pe harta oricărui cercetător în acest domeniu. Astăzi am avut plăcerea să îi întâlnesc pe cei care se ocupă de acest proiect și care vor asigura excavațiile din zona noastră. Cu acest prilej am aflat noi informații despre ce secrete conțin plaiurile nemțene și pe care arheologii vor să le scoată la suprafață. I-am asigurat pe membrii echipei de cercetare de întreaga susținere din partea mea și a instituției Consiliului Județean Neamț. Sper ca în urma acestor excavații să descoperim noi detalii despre zona în care locuim, despre istoricul său”, a declarat Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Proiectul din județul Neamț se desfășoară în perioada 1 septembrie – 20 octombrie 2016.

Articolul anterior

Uite cine vrea să candideze la Parlament din partea PMP Neamț!

Articolul următor

Primarul Dragoș Chitic cere Brantner securizarea tomeroanelor pentru deșeurile menajere

2 Commentarii

  • Arheologice????? M-ai documentativa.

  • PT D NUL PRESEDINTE NU EXISTA DIFERENTE INTRE ARHEOLOGIE SI PALEONTOLOGIE! DOCUMENTATIVA CORECT INAITE DE A FACE ACESTE AFIRMATII!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular