Ei sunt noii primari de la Roman, Pipirig și Bălțătești

Ei sunt noii primari de la Roman, Pipirig și Bălțătești

Liberalul Lucian Micu a fost ales primar al municipiului Roman la alegerile parțiale anticipate desfășurate duminică. Acesta a obținut peste 59 la sută dintre voturi.

Pe poziția a doua s-a clasat social-democratul Marius Neculai cu 35,1 la sută urmat de Radu Samson (USR), cu 3,7 la sută și Elena Chelmuș (PMP) cu 1,9 la sută.

Participarea la vot în municipiul Roman a fost de 33,21 la sută, fiind prezenți la urne 23.091 persoane dintre cele 69.527 înscrie pe listele electorale permanente.

Funcția de primar a municipiului Roman a rămas vacantă după ce fostul edil, liberalul Laurențiu Leoreanu, a demisionat ca urmare a alegerii sale ca deputat la alegerile din decembrie 2016.

Alegeri parțiale anticipate s-au desfășurat, duminică, și în comunele Bălțătești și Pipirg. Aici, mandatele de primar au rămas vacante ca urmare a pedepselor cu închisoarea suferite de foștii primari pentru abuz în serviciu.

La Bălțătești a câștigat alegerile Emilia Acozmei, candidat din partea PNL iar la Pipirig a fost ales primar social-democratul Vasile Dorneanu.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.