Domnilor politicieni din Neamț, majoritate sau anticipate!

Domnilor politicieni din Neamț, majoritate sau anticipate!

Pentru că nici a doua ședință de constituire a Consiliului Local Piatra Neamț și a Consiliului Județean Neamț nu a întrunit cvorumul legal, newsallert.ro propune principalelor partide, PSD și PNL, fie să ajungă la un consens de a forma o majoritate comună, solidă, în cele două foruri, fie să determine alegeri anticipate la Consiliul Local și la Consiliul Județean. Credem că prima varianta este cea mai convenabilă atât din punct de vedere a costurilor cât mai ales a consensului de care are nevoie și municipiul Piatra Neamț și județul Neamț pentru a rezolva problemele pe care le au.

Votul dat de nemțeni a decis ca PSD să aibă 17 mandate de consilier județean iar PNL-ului i-au revenit 14 mandate. La Piatra Neamț, liberalii au obținut 9 mandate de consilier iar alianța PSD-UNPR are 8 mandate.

Soarta municipiului Piatra Neamț și a județului Neamț a ajuns să fie la mâna a două partide de buzunar – ALDE și PMP, cu valențe de dreapta și ”orientări” de stânga.

În aceste condiții, credem că singurele soluții rămase sunt în această ordine: majoritate PSD-PNL sau anticipate! Altfel, vom asista la 4 ani de circ ieftin, pe banii nemțenilor, iar proiectele care vor avea nevoie de votul a două treimi nu vor fi aprobate niciodată!

Problema de fond va fi rezolvată atunci când scena politică din România va fi împărțită la nivel macro doar de 2 partide mari, unul de stânga și altul de dreapta, și care vor câștiga majoritatea fără a avea nevoie de aliați. Abia atunci va fi momentul când votul cetățenilor va fi respectat și alternanța la putere va conduce la progres!

2 comentarii la "Domnilor politicieni din Neamț, majoritate sau anticipate!"

  1. Costantin   29 iunie 2016 la 22:36

    Mai bine anticipate decât așa,acum la multi le pare rău de neprezentarea la vot! Să le fie rușine,atat celor de la alde cât și celor de la pmp.sunt numai contracte și bani,sunt numai la interes,toti sunt dar parcă ăștia sunt exagerați!!!!!!? Vor să-și vadă numai de propriile interese! Anticipate si rezolvam problema!

    Răspunde
  2. constantin   29 iunie 2016 la 8:14

    de vina nu sunt partidele ci alegatorii.in continuare dam dovada de lipsa de maturitate politica si votam dupa cat ni se da si ni se promite.atunci cand un partid a dat dovada ca poate face ceva important pentru comunitate trebuie sa obtina majoritate.tot pe baza de promisiuni si cei 20.000 eu fiecarui cetatean am dat votul ppdd. iar puscariasul de farcaseanu a ajuns vicepresedinte al consiliului judetean.cu toate ca ppdd avea 5 consilieri judeteni in mod gresit s-a acceptat compromisul.acum doua partidulete balama alde si pmp care impreuna au 4 consilieri judeteni vor doua posturi de vicepresedinte.chiar nu mai gandeste nimeni normal la consiliul judetean.iarasi am ajuns la miloaga unor intrusi.foarte bine face pnl ca nu vine la sedinta de validare.cum e posibil sa accepti ca la 14 consilieri judeteni nu ai nici un vicepresedinte iar cei cu 4 voturi au 2 vicepresedinti.alde face un joc murdar in intreaga tara.in loc sa fie cu pnl ei sunt cu psd.nici pmp nu e de stanga.haideti sa o terminam cu mizeria electorala.au fost destui care au facut tot asa jocurile pe sume imense de bani.chiar pe nimeni nu mai intereseaza comunitatea?

    Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.