ISSN 2457 - 3973

DJTS organizează tabere internaţionale la Oglinzi

Începând cu data de 27 iunie 2016, DJST Neamţ organizează 5 serii de tabere internaţionale în cadrul Proiectului ARC, la Centrul de Agrement Oglinzi – Tîrgu Neamţ. Acesta este un proiect propriu al Departamentului Politici pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

Participanţii vor fi selectaţi prin intermediul misiunii diplomatice, în baza îndeplinirii condiţiilor obligatorii de asumare a identităţii culturale românești şi participare pentru prima dată la programul „ARC”. Tinerii care urmează să participe trebuie să aibă cunoştinţe de bază a limbii române, rezultate bune la învăţătură, inclusiv la olimpiade și concursuri naționale și internaționale, sau au aptitudini deosebite în domenii precum muzică, arte plastice, sport și s-au remarcat prin promovarea identităţii româneşti. În taberele „ARC”, tinerii români din întreaga lume au, mai întâi de toate, ocazia să vorbească limba română și să își îmbogățească cunoștințele privind istoria, cultura și civilizația românească. De asemenea, au ocazia să se cunoască și să se recunoască în calitate de reprezentanți ai aceleiași comunități de limbă cultură și spiritualitate.

În cadrul programului sunt incluse activităţi culturale, sportive şi educative, urmărindu-se facilitarea comunicării în limba română a tinerilor de etnie română din ţările vecine şi din emigraţie, împărtăşirea propriilor experienţe şi stabilirea unor contacte interpersonale între tinerii români de pretutindeni.

Sâmbătă, 02.07.2016, ora 18:00 sunteţi invitaţi la deschiderea oficială a taberei, cât şi a proiectului, la Centrul de Agrement Oglinzi (Baile Oglinzi). Vor participa domnul ministru delegat pentru românii de pretutindeni Dan Stoenescu (Ministerul Afacerilor Externe), domnul subsecretar de stat Lucian Mircescu (Ministerul Tineretului si Sportului) şi doamna prefect Niculina Dobrilă de la Instituţia Prefectului Neamţ, cât şi oficialităţile locale.

Articolul anterior

Primarul Ionel Ciubotaru a fost ales … viceprimar la Roznov

Articolul următor

Orașul Tîrgu Neamț este sub asediu! Cavaleri cu săbii, domnițe oacheșe și luptători cu spade! Poftiți la Festivalul Medieval și Zilele Cetății Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular