ISSN 2457 - 3973

Directori interimari la Teatrul Tineretului, Complexul Muzeal Județean și Biblioteca ”G.T. Kirileanu”

Plenul Consiliului Județean urmează să valideze, vineri, prin vot, directorii interimari de la Teatrul Tineretului, Complexul Muzeal Județean și Biblioteca ”G.T. Kirileanu” după ce contractele de management ale foștilor directori au încetat ca urmare a calificativelor primite în urma evaluărilor.

Noii directori-manageri interimari sunt reprezentativi pentru instituțiile pe care le vor conduce, având un CV impresionant.

Astfel, Teatrul Tineretului va fi condus de regizoarea Gianina Cărbunariu, consultant artistic al instituției. Absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie ”I.L. Caragiale” București, specializarea regie teatru, Gianina Cărbunariu are un master în ”Scriere dramatică”.

Directorul adjunct al Complexului Muzeal Județean Neamț, Ciprian Cosmin Necula, va fi numit în funcția de director-manager. Acesta este absolvent al Facultății de Istorie din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza”.

Mihaela Mereuță, șef serviciu în cadrul Bibliotecii Județene ”G.T. Kirileanu”, a fost propusă pentru a conduce din postura de director-manager interimar instituția. Aceasta este absolventă a Facultății de Istorie din cadrul Universității București, având un master în specializarea Studii Europene.

Acestea sunt pe scurt CV-urilor celor care începând de vineri, după votul plenului Consiliului Județean Neamț, vor conduce cele trei instituții de cultură.

Între timp a apărut o mobilizare pe rețelele de socializare pentru organizarea unei mișcări de susținere a foștilor directori, în special pentru că demiterea acestora nu ar fi fost motivată de membrii comisiei de examinare.

Dincolo de faptul că protestul ar trebui să aibă loc în fața Teatrului Tineretului la ora când are loc o premieră, un gust amar îl provoacă mulți dintre cei care sar ”să salveze cultura” dar au uitat cum arată Biblioteca Județeană pe dinăuntru, nu au mai fost la o piesă de teatru din copilărie iar la Muzeul de Istorie nici nu știu care este intrarea principală.

Mai mult, am fi dorit să vedem o la fel de mare mobilizare pentru salvarea vieții unor oameni!! Și aici ne referim la marșul de protest pentru susținerea familiei doctoriței Camelia Smicală la care au participat aproximativ 100 de persoane. Și, repetăm, este în discuție viața unor oameni!!!

Articolul anterior

Săracii-bogații municipiului Piatra Neamț… Cireșe la preț cât două kilograme de carne calitatea întâi! Chiar și așa s-au vândut ca pâinea caldă!

Articolul următor

Previzibil! PNL Piatra Neamț îl susține pe Ludovic Orban pentru preşedinția partidului!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular