NewsAllert :

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

Sinucidere în Neamţ! S-a închis în autoturism şi apoi şi-a dat foc!

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ după ce un „Dorel” a tăiat ţeava de gaz dintr-un apartament

Se opreşte apa în oraşul Roznov şi comuna Zăneşti timp de 13 ore

Viceprimarul comunei Zănești și mai mulți consilieri locali s-au alăturat USR Neamț

DIICOT Neamţ, prăpăd printre traficanţii de droguri! Două grupări, destructurate de procurorii anti-mafia!

Primarul Andrei Carabelea vine la podcastul „Față în față cu Gabriel Apetrii„ luni, de la ora 20,00

28 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

Dincolo de comunicate de presă! Ce spun liderii PSD, UNPR şi PNL Neamţ despre demisia guvernului!

Liderii filialelor principalelor partide din Neamţ au avut diverse reacţii în urma demisiei Guvernului Ponta. Unii au preferat să iasă prin comunicate de presă, pe care le regăsiţi în aproape toată mass-media locală în timp ce alţii au răspuns la telefon pentru a răspunde întrebărilor legate de această temă. Menţionăm că declaraţiile au fost date înainte ca primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone să îşi anunţe demisia.

 

Constantin Iacoban (preşedinte UNPR Neamţ)Iacoban

Preşedintele filialei UNPR Neamţ, Constantin Iacoban a salutat decizia lui Victor Ponta de a demisiona din funcţia de premier dar şi-a exprimat speranţa ca viitoarea guvernare să fie asigurată tot de alianţa PSD-UNPR-ALDE
”Cred că este un gest de normalitate demisia lui Victor Ponta. Este un act unilateral dar şi un act de responsabilitate dar sper ca, până la urmă, coaliţia să îşi continue activitatea pentru că măsurile pozitive luate pentru populaţie fac necesară o guvernare în aceeaşi formulă”, a declarat Constantin Iacoban, preşedintele UNPR Neamţ.
În ceea ce priveşte o eventuală demisie a primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, liderul UNPR Neamţ a declarat că trebuie analizată particular.
”Nu pot comenta situaţia de la sectorul 4 dar responsabilitatea administrativă este diferită de responsabilitatea pe care o vede publicul. Dramatismul de acolo nu are echivalent în toată Romănia dar este vorba de responsabilitatea multor instituţii”, a adăugat liderul UNPR Neamţ, Constantin Iacoban.

 

Deputat Vlad Marcoci (preşedinte executiv PSD Neamţ)marcoci

Victor Ponta nu are nicio vină pentru producerea tragediei de la Club Colectiv dar demisia sa a venit pentru a oferi stabilitate României, a declarat deputatul Vlad Marcoci, preşedintele executiv al PSD Neamţ.
”Consider că demisia lui Victor Ponta este un gest responsabil pentru că avem nevoie de stabilitate în România. Ştim că nu este vinovat de cele întâmplate dar societatea avea nevoie de o restartare iar premierul a oferit-o şi îl felicit pentru asta. Nu aveam nevoie de scandal în ţară”, a declarat deputatul Vlad Marcoci.
Preşedintele executiv al PSD Neamţ a adăugat că cel care trebuia să demisioneze era primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.
”Fiecare doarme cum îşi aşterne dar Cristian Popescu Piedone trebuia de ieri să aibă o reacţie. Acum este prea târziu. Asta arată caracterul omului. Nu discutăm de o culpă, de o vină, pentru că asta o vor stabili anchetatorii, ci vorbim despre un gest politic”, a declarat deputatul Vlad Marcoci, preşedintele executiv al PSD Neamţ.

 

Deputat Ionel Arsene (preşedinte PSD Neamţ)ARSENE MANA PE INIMA

PSD îşi va asuma în continuare guvernarea, a declarat, într-un comunicat de presă, deputatul Ionel Arsene, secretar regional al PSD pe regiunea de nord-est.
Președinte PSD Neamţ a adăugat că gestul premierului Victor Ponta de a-şi da demisia reprezintă o asumare politică ce denotă demnitate.
”Situaţia petrecută în ultima perioadă nu putea fi ignorată nici de coaliţia de guvernare şi nici de premierul Victor Ponta. Decizia luată de prim-ministru este una care dovedeşte că actuala coaliţie şi premierul au înţeles care e modul de raportare la astfel de evenimente. Această decizie trebuie să fie tratată cu înţelepciune de clasa politică, deoarece orice pas greşit ar putea să compromită rezultatele bune înregistrate de România până la ora actuală”, a declarat secretarul regional al PSD și președinte al PSD Neamț.
Deputatul Ionel Arsene a adăugat că reprezentanţii clasei politice trebuie să găsească o soluţie pentru stabilitate, ”deoarece lucrul cel mai grav ar fi să ajungem într-un haos din punct de vedere politic”.
”Trebuie să luăm acum decizii raţionale astfel încat societatea să nu resimtă foarte mult tot acest tumult. Actuala coaliţie de guvernare este solidă, iar împreună de partenerii noştri, PSD îşi va asuma în continuare guvernarea”, a declarat liderul PSD Neamţ.
Ionel Arsene a mai spus că soluţia alegerilor anticipate nu este oportună în acest moment.
”Propunerea PNL ar însemna ca, de acum înainte, câteva luni de zile să avem un guvern interimar, instabil, în condiţiile în care avem de adoptat o serie de măsuri şi legi importante”, a mai spus deputatul PSD Ionel Arsene.

 

Senator Eugen Ţapu-Nazare (preşedinte PNL Piatra-Neamţ)eugen tapu

Cea mai buna solutie pentru România sunt alegerile parlamentare anticipate, a declarat senatorul Eugen Tapu Nazare, presedintele comisiei economice din Senat.
Acesta a adaugat ca PNL va merge ”pe mâna” presedintelui Klaus Iohannis, care urmeaza sa aiba consultari cu partidele parlamentare pe tema nominalizarii viitorului premier.
”Domnul Victor Ponta trebuia să demisioneze imediat după alegerile prezidenţiale dar mai bine mai târziu decât niciodată. Acum a fost forţat de stradă. Este un gest normal deşi prea târziu. Domnul Cristian Popescu Piedone este un laş. Trebuia să demisioneze imediat după producerea tragediei dar ş-ia băgat capul în nisip, ca struţul, şi nu a avut nicio reacţie. La fel şi Gabriel Oprea, măcar un gest moral să fi avut. Nu au înţeles nimic în urma votului de la prezidenţiale. În ceea ce priveşte viitoarea guvernare, nu mă pot antepronunţa. Vom merge pe mâna preşedintelui Klaus Iohannis. Dar noi am spus răspicat că ar fi de preferat alegerile anticipate. Am spus-o de la începutul anului pentru că Victor Ponta se agăţa de scaun. Şi acum credem că aceasta este prima soluţie dar vom vedea dacă şi majoritatea parlamentarilor va agreea”, a declarat liberalul Eugen Ţapu Nazare, preşedintele comisiei economice a Senatului.

 

Articolul anterior

Premierul Ponta demisionează!

Articolul următor

Lista actualizată cu discotecile/cluburile din Neamț descoperite de ISU fără autorizație!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular