Demisia lui Leoreanu este oficială! Lucian Micu a devenit primarul interimar al municipiului Roman!

Demisia lui Leoreanu este oficială! Lucian Micu a devenit primarul interimar al municipiului Roman!

Lucian Micu este începând de marți, 3 ianuarie 2017, primarul interimar al municipiului Roman, după demisia din funcție a lui Laurențiu Leoreanu.

Prefectul Niculina Dobrilă a luat act, marți, de încetarea înainte de termen, prin demisie, a mandatului de primar al fostului edil care a ales să rămână deputat.

Lucian Micu a devenit astfel automat primar interimar potrivit legii care spune că funcția rămasă vacantă este ocupată de unul dintre viceprimari. Cum la Roman este un singur viceprimar, acesta a devenit primar interimar.

Funcția de viceprimar rămasă vacantă va fi ocupată de unul dintre consilierii locali, în urma alegerilor din legislativ. Cum PNL are majoritatea, este clar că viceprimarul interimar va fi un liberal.

Data alegerilor locale pentru funcția de primar al municipiului Roman va fi stabilită de noul guvern. Dacă PNL va merge pe mâna lui Lucian Micu, social-democrații nu au anunțat încă numele candidatului.

Lupta electorală va fi interesantă şi ar putea conduce la o surpriză după ce PSD a reuşit la parlamentare să câştige, pentru prima dată în ultimii 8 ani, alegerile la Roman.

Un comentariu la "Demisia lui Leoreanu este oficială! Lucian Micu a devenit primarul interimar al municipiului Roman!"

 1. ADI   5 ianuarie 2017 la 19:08

  COMUNICAT – INCOMPATIBILITATE ȘI CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI PENAL – 5 FOȘTI ȘI ACTUALI ALEȘI LOCALI

  12 iulie 2016, 09:00

  Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a cinci foști și actuali aleși locali (viceprimar și consilieri locali), după cum urmează:

  1. MICU LUCIAN OVIDIU, viceprimar al Municipiului Roman, județul Neamț
  INCOMPATIBILITATE
  Se află în stare de incompatibilitate începând cu 30 august 2012, întrucât deține simultan funcția de viceprimar și funcția remunerată de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și k) din Legea nr. 161/2003.

  Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.