ISSN 2457 - 3973

Copilul dispărut în Ajunul Crăciunului s-a sinucis! Era instituţionalizat după ce mama îşi omorâse soţul!

Minorul în vârstă de 15 ani dispărut în Ajunul Crăciunului, în localitatea Hangu, a fost găsit, luni, decedat, în lacul de acumulare Izvorul Muntelui, au declarat reprezentantii ISU Neamţ.
Anchetatorii iau în calcul posibilitatea ca adolsecentul să se fi sinucis date fiind problemele emoţionale cu care se confrunta acesta. În plus, surse din cadrul anchetei susţin că băiatul a lăsat un bilet de adio în care îşi explică gestul.
Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamţ au declarat că adolescentul fusese instituţionalizat, anul trecut, după ce mama sa a fost arestată pentru că şi-a ucis soţul. Crima a avut loc în urmă cu 10 ani iar cadavrul a fost ascuns, femeia susţinând tot timpul că soţul său este plecat să muncească în străinătate. Fapta a fost descoperită abia anul trecut.
După ce mama sa a fost arestată, Constantin Claudiu Samoilă a fost internat într-un centru rezidenţial. De Crăciun, acesta a primit un bilet de voie de la conducerea centrului ca să meargă să petreacă sărbătorile alături de bunici, în comuna Hangu. Băiatul le-a spus bunicilor că merge să colinde dar nu s-a mai întorsc acasă, fiind găsit, decedat, luni.

La începutul lunii decembrie, doi tineri dintr-un centru de plasament din Craiova s-au sinucis. Poliţiştii craioveni au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu considerând că psihologul centrului nu şi-a făcut datoria corespunzător iar tragediile puteau fi evitate.

Rămâne de văzut dacă şi poliţiştii nemţeni vor deschide un dosar penal asemănător. De asemenea, aşteptăm punctul de vedere al conducerii DGASPC Neamţ dar şi al Comisiei Judeţene pentru Protecţia Copilului.

În luna mai 2015, un copil de 13 ani, instituţionalizat la Centrul pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca“ din Piatra-Neamţ, s-a înecat în canalul de aducţiune al râului Bistriţa, lângă Hidrocentrala de la Stejaru, comuna Pângăraţi. Băiatul fugise din centru pentru a doua oară în acea lună.

În vara anului trecut, un minor instituţionalizat într-un centru de specialitate din Piatra Neamţ a murit înecat în râul Bistriţa după ce a fost lăsat nesupravegheat de reprezentantii ONG-ului care ieşiseră cu un grup de copii la iarbă verde.

Articolul anterior

Iată ce spun meteorologii despre vremea de Revelion!

Articolul următor

Polițiștii care bat infractorii minori sunt condamnați în România! În SUA, un polițist care a împușcat mortal un copil cu o armă de jucărie nu va fi inculpat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular