Controale la casele de amanet, magazinele de bijuterii și sălile cu ”păcănele”

Controale la casele de amanet, magazinele de bijuterii și sălile cu ”păcănele”
În decursul lunii mai a.c, ofițerii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț au organizat două acţiunipentru verificarea măsurilor de asigurare a pazei bunurilor de către administratorii caselor de amanet, a magazinelor de bijuterii de pe raza județului Neamț și pentru verificarea sistemelor de securitate aparţinând deținătorilor de automate de jocuri de noroc de tip slot-machines din mediul urban.
Astfel, în perioada 08.05-29.05.2017, împreună cu polițiștii subunităților municipale și orășenești au fost derulate mai multe controale, fiind verificate 29 de obiective (case de amanet și magazine de bijuterii), de pe raza judeţului Neamţ.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 4000 de lei.
În aceeași perioadă, polițiștii au verificat și sistemele de securitate aparţinând deținătorilor de automate de jocuri de noroc de tip slot-machines, din mediul urban.
Cu această ocazie au fost controlate 37 de unități economice deținătoare de aparate de jocuri de noroc.
Pentru abaterile de la legislația privind paza și protecția bunurilor, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8000 lei.
Exemplu:
Polițiștii au sancționat administratorul unei societăți comerciale cu amendă în valoare de 2000 lei, pentru neimplementarea cerințelor minimale de securitate la sala de jocuri aparținând societății din orașul Roznov, în conformitate cu prevederile art. 3 , pct. 1 din H.G. nr. 301/2012.

Aceeași unitate economică a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2000 lei pentru faptul că la sala de jocuri serviciul de paza se efectua fără existența unui plan de pază avizat de poliție, conform prevederilor art. 58 lit. a) din Legea nr. 333/2003 cu modificările și completările ulterioare.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.