Consilierii PNL, cu tema neînvățată la ședința Consiliului Județean! Arsene: ”Lăsați gargara politică, haideți să facem mai multe pentru cetățeni!”

Consilierii PNL, cu tema neînvățată la ședința Consiliului Județean! Arsene: ”Lăsați gargara politică, haideți să facem mai multe pentru cetățeni!”

Consilierii județeni ai PNL Neamț au fost puși într-o postură jenantă la ședința de vineri a Consiliului Județean Neamț chiar de unul dintre proprii colegi. Consilierul liberal Dumitru Acatrinei a făcut un amendament de majorare cu câte 10.000 lei a sumei alocată pentru trei biserici romano-catolice din municipiul Roman, fiind evidentă tenta dată de alegerile pentru funcția de primar care vor avea loc pe 11 iunie.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, l-a invitat să spună și sursa de finanțare pentru majorarea propusă și după bâlbâielile consilierului PNL, majoritatea consilierilor a votat respingerea amendamentului. Proiectul de hotărâre inițiat de președintele Ionel Arsene a fost adoptat în forma inițială cu o alocare de 20.000 lei pentru fiecare dintre cele trei biserici romano-catolice din Roman.

La finalul ședinței, liderul CJ Neamț le-a explicat liberalilor și de ce nu s-a putut aproba amendamentul și le-a cerut să se informeze înainte de a veni cu astfel de propuneri care le sunt defavorabile.

”Pe capitolul bugetar cu sumele repartizate pentru culte mai sunt doar 20.000 lei, bani care au rămas pentru un proiect de hotărâre al colegei dumneavoastră de la PNL, doamna Gabriela Banu. Deoarece dosarul depus de doamna Banu nu era complet, l-am lăsat pentru ședința de săptămâna viitoare. Amendamentele dumneavoastră care vizează cultele vor fi reluate după rectificarea bugetară și acordarea unor sume de bani pentru culte. Nu am nimic împotriva suplimentărilor dar vedeți înainte dacă sunt și bani”, le-a transmis președintele Ionel Arsene consilierilor liberali.

Președintele Consiliului Județean le-a mai atras atenția liberalilor că în acest mandat nu au depus niciun proiect de hotărâre. Totodată, Ionel Arsene a spus că nici fostul primar de Roman, Laurențiu Leoreanu, nici actualul interimar, Lucian Micu, nu au depus vreun proiect legal privind solicitarea unor finanțări.

”A trecut un an de zile și PNL nu a venit cu niciun proiect de hotărâre în Consiliul Județean Neamț. Gargară politică putem face până mâine dar aș vrea să facem mai multe pentru interesul cetățeanului. Când sunt proiecte legale, plenul Consiliului Județean le va susține”, a mai spus Ionel Arsene.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.