Concursul pentru funcțiile de directori ale unităților școlare nu va fi oprit, susține ministrul Educației

Concursul pentru funcțiile de directori ale unităților școlare nu va fi oprit, susține ministrul Educației

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că nu va fi oprit concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori ale unităților școlare. Totodată, el a spus că până în prezent s-au înscris peste 1.300 de profesori din toată țara, pe platforma lansată de minister.

„Ministerul Educației s-a angajat să organizeze acest concurs public. Vreau să vă anunțăm că nu ne vom opri. Așa cum am anunțat și calendarul și metodologia, cadrul legal, toate acestea definesc deja concursul care este în desfășurare. Inițiativa de care am luat cunoștință de acum câteva zile de la Senatul României de a se introduce ad-hoc un paragraf în lege în așa fel încât acest concurs să fie amânat până în vara anului viitor pare de fapt o continuare a unei politici de condiționare a școlilor din România și de subordonare a acestor școli unor interese de partid. Noi respingem această metodă de a conduce școlile din România și insistăm asupra nevoii de a avea un cadru transparent și predictibil în care cei mai buni dintre profesori care se dovedesc a fi și manageri buni în școli să poată să conducă pe o perioadă de mandat determinată”, a declarat ministrul Educației.

Mircea Dumitru a atras atenția tuturor directorilor în funcție să nu îi împiedice pe profesorii care doresc să se înscrie la concurs.

„Am primit în ultima vreme mesaje de la profesorii care doresc să se înscrie la concurs care ne aduc la cunoștință faptul că fie sunt împiedicați sub diferite forme să participe la concurs neavând acces la anumite documente școlare care sunt importante, sunt obligatorii pentru a finaliza dosarul, fie sub forme psihologice mai subtile se încearcă determinarea lor de a nu putea să se înscrie la concurs. Eu aș solicita ferm tuturor directorilor în funcție să pună la dispoziția colegilor lor toate documentele școlare de care este nevoie, planurile de dezvoltare instituțională ale unităților școlare iar, dacă vom primi în continuare mesaje, dacă ni se va semnala faptul că cei care doresc să se înscrie la concurs sunt împiedicați, nu vom ezita să apelăm la autoritățile statului pentru a aduce din nou legea în școli”, a spus ministrul Educației.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.